En Sıcak Konular

Sağlam Başkan Yazıcıya sert çıktı

15 Nisan 2011 09:14 tsi
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, söylentilere cevap verdi.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Eğitim Gönüllüleri Vakfı Bursa Şubesi'ni ziyarette bulundu. Sağlam, pazar günü deplasmanda oynayacakları zorlu Trabzonspor maçı öncesi soruları da yanıtladı. Sağlam Trabzonspor karşılaşmasından her sonucun çıkabileceğini söyledi. Sağlam söylentiler için ise, "Kimsenin kimseye borcu yok" dedi.

Spor Toto Süper Ligi'nin 29'uncu haftasında pazar günü Trabzonspor ile karşılaşacak olan Bursaspor'un başarılı teknik patronu Ertuğrul Sağlam basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Eğimit Gönüllüleri Vakfı Bursa Şubesi'nde yapılan toplantı öncesi toplantıyı yine farklı bir ortamda gerçekleştirdiklerini ifade eden Sağlam, "Basın toplantımızı farklı bir mekanda yapıyoruz. Egitim Gönüllüleri Vakfı her şarta rağmen hizmet veriyor. Bu şartları iyileştirme adına sorumluluk alacağız. Ülkenin yarınları olan, ülke sporunun yarınları olan bu çocuklarımızın öğrenim ve eğitim hayatlarına devam edebilmesi açısından daha güzel imkan sunmamız gerekiyor. Çok büyük fedakarlıklarla güzel hizmetler veriyorlar. Onlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

Bu konuşmanın ardından Trabzonspor karşılaşmasına değinen Sağlam, "Bu hafta bir tarafta şampiyonluk mücadelesi veren Trabzonspor, bir tarafta matematiksel olarak uzaklaşmasa bile, ülke şartları göz önüne alındığı zaman çok zor denen hedeften uzaklaşmış ve farklı hedefe girmiş Bursaspor var. Birisi şampiyonluk yolunda kayıp vermek istemeyecek, diğeri bulunduğu konum adına kazanmayı isteyecek iki takımın mücadelesi olacak. 2 hafta önce oynadığımız mücadele gibi, izleyenlere keyif veren, sahada futbolun güzelliklerini uygulamaya çalışan anlayışla oynayacağız. Gerçekten zor bir karşılaşma olacak. Her zaman olduğu gibi Bursaspor olarak, futbolun güzelliklerini sahaya yansıtırken, hala elimizde bulundurduğumuz fair play anlayışıyla sahada mücadelemizi vereceğiz. Orada 90 dakikayı tamamlayıp, bize katkı sağlayacak puanları da almak isteyeceğiz. Mücadeleye baktığımız zaman bence, her türlü sonucun çok normal karşılanabileceği bir karşılaşma oynayacağız. Bizim kazanmamız da anormal olmayacak. Herkesin çıkacak sonuca hazırlıklı olması gerekiyor. Bizim de kazanacak gücümüz ve isteğimiz olacak. Onlar da kazanabilir çünkü form durumları da ortada. Fenerbahçe ile beraber ligin tepesindeler ve ikisi de bulundukları konumu hakediyorlar. Takımımızda Serdar'ın cezası var. Sakatlığı olan futbolcumuz yok. Ufak tefek sakatlıkları olan arkadaşlar var ama maça kadar düzeleceklerini düşünüyorum. Bu doğrultuda, çok zor geçecek olan karşılaşmadan camiamızı ve taraftarlarımızı mutlu edecek sonuçla ayrılmak istiyoruz. Güzel bir atmosfer olacaktır" dedi.

Trabzonspor maçı öncesi çıkan söylentilere de cevap veren Sağlam, "Kimsenin kimseye borcu yok. Maça çok farklı yaklaşılmaya başlandı. Burada bir camia, oyuncu grubu olduğu, onların onurlarının ve şereflerinin olduğu unutuluyor. Başkaları için oynama diye birşey yok. Herkes kendi onuru, kendi taraftarı için oynar. Geçen sene de Trabzonspor'un Bursaspor şampiyon olsun diye oynadığına da inanmıyorum. Böyle birşey olmamıştır. Başkanımızın da böyle bir açıklama yaptığına inanmıyorum. Herkes kendisi için mücadele eder" diye konuştu.

"SIKINTILI DÖNEM YAŞIYORUZ"

Takımın düşüşüyle ilgili yöneltilen soruyu yanıtlayan Sağlam, "Tabii ki bir sıkıntılı dönem yaşıyoruz. Ankaragücü karşılaşması kötü oynadığımız maç oldu. Son oynadığımız Antalyaspor karşılaşmasında bireysel hatalar yüzünden kaybettik. Bunları mazaret olarak sunmak istemiyorum. Sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Burada çeşitli etkenler rol oynamış olabilir. Bunları tespit ediyoruz. Önlemlerimizi almaya çalışıyoruz. Bu sıkıntıları dünyadaki birçok kulüp de dönem dönem yaşıyor. Futbolun içinde yaşanabilen sorunlar olarak değerlendirmek lazım. Bundan sonra daha iyi olacağımızı söylemek istiyorum. Biz oyun anlayışımızdan uzaklaşamayız. Kim bunun aksine hareket ederse bundan sonraki dönemde olmayacak dedik. Savaşan, mücadele eden ve kaybetmeyi hiç bir zaman kabul etmeyen bakış açımız olması lazım. Bunu kaybederlerse o oyuncular da kaybeder" diye konuştu.

"BASINDA ÇIKAN İSİMLER DOĞRU DEĞİL"

Belçika'da oyuncu izleyen ve transfer ile ilgili sorulan soruyu yanıtlayan Sağlam, "Basında çıkan isimlerin hiçbirisi bizim ilgilendiğimiz isimler değil. Ben Anderlecht - Bruge maçını da izledim. Basın mensulbu arkadaşlar bazı isimleri ortaya atmışlar. Biz zaten çalışmalarımızı sezonun başından beri yapıyoruz. Tüm hocalarımız maç seyretmeye gittiler. Sezon sonunun yaklaşması sebebiyle bunların ön plana çıkması çok normal. Herhangi bir mevkiyle alakalı bizim çok net bir tasarrufumuz ortaya koymamız doğru olmaz çünkü 6 tane daha maçımız var. Maçlar bittikten sonra değerlendirmemizi önümüze koyacağız. Bunları söylemenin zamanı şimdi değil. Motivasyonu bozmama adına bunları açıklamıyoruz. Onlar da kalan 6 haftayı en iyi şekilde değerlendirip burada devam edip etmeme konusunda bizi de rahatlatmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

"KİMSE BABAMIZIN OĞLU DEĞİL"

Sercan ile ilgili yöneltilen soruyu yanıtlayan başarılı teknik adam, "Biz her hafta kendi beklentimiz doğrultusunda kadroyu sahaya çıkarıyoruz. Zaman zaman başarılı oluyoruz, zaman zaman olamıyoruz. Sercan da, Volkan da, daha öne çıkabilmek için çalışmak zorundalar. Daha fazla fayda sağlayacağına inandığımız zaman onu tercih ediyoruz. Kimse bizim babamızın oğlu değil. Koskoca şehir de bizden başarı bekliyor. Sercan ya da başka bir arkadaşımızla alakalı kalan haftalarda şu kadar görev vereceğiz diye bir yaklaşımımız olamaz" dedi.

"GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR"

Sercan, Volkan ve Ozan İpek'in sözleşme uzatma konuları ile ilgili yöneltilen soruya Sağlam, "Biz oyuncularımızla sözleşmelerini uzatma konusunda görüşmelerimizi yapıyoruz ve istiyoruz da. Menajerleri ve yönetim konuşuyor. İnşallah iki taraf için de iyi olacaktır" cevabını verdi.

"ALTYAPIDAN OYUNCU ÇIKARACAĞIZ"

Transfer politikasıyla alakalı açıklamada bulunan başarılı teknik patron, "Hedeflerimiz doğrultusunda bu çıtanın altına düşmememiz gerekiyor. İyi oyuncular almamız gerekiyor. Macera amaktansa, kendisini kanıtlamış oyuncuları almamız gerekir derken, diğer taraftan da bir buçuk yıldır özellikle imtina gösterdiğimiz altyapımızdan da artık oyuncuları kadroya katmak istiyoruz. Bu karışımı çok iyi yapmalıyız. Bursaspor, büyük hedefleri yakalayacaksa, bunu sadece dışarıdan oyuncu alarak yapamaz. Alt yapıyı biraz daha hareketlendirmemiz gerekir. Alt yapıdan gelen oyuncularımızı A takımda biraz daha fazla kullanma adına ısrarcı olacağız" şeklinde konuştu.

"TASVİP ETMEDİĞİMİZ OLAY İNŞALLAH SERCAN İÇİN GÜZEL BİR TECRÜBE OLMUŞTUR"

Sercan'ın doğum günü partisindeki görüntülerini değerlendiren Sağlam, "Biz oyuncularımıza izinler veriyoruz. Ancak örnek alınan bu türlü yıldız oyuncularımızın, biz sadece sahada çıkarız futbol oynarız deyip, işin toplumsal boyutunu ikinci plana atma gibi bir tercihleri olamaz. Her türlü davranışına dikkat etme zorunlulukları var. Biz bu konuda hassasız. Hoş bir resim olmadı tabi. O yüzden kendisiyle de paylaştık. O da çok üzüldüğünü söyledi. Bu kardeşlerimiz genç. Bu türlü olaylar, sonraki dönemle alakalı güzel tecrübe oluyor. İnşallah bu Sercan açısından güzel bir tecrübe olmuştur"dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler başarılı teknik adama, çiçek ve kendilerinin hazırladıkları tabloyu hediye ettiler.



Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,824 µs