En Sıcak Konular

Japonya'ya giden arama kurtarma ekibi Bursa'ya döndü

14 Nisan 2011 20:38 tsi
Deprem ve tsunaminin vurduğu Japonya'da arama kurtarma çalışması yapmak için bu ülkeye giden 33 kişilik ekip, görevlerini tamamlayarak yurda döndü. Türk ekibi içinde yer alan Bursa Arama Kurtarma (AKOM) Müdürlüğü'nde görevli 9 kişilik ekip de Bursa'ya

Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, beraberindeki 9 kişilik grupla Bursa Valisi Şahabettin Harput'u makamında ziyaret ederek, Japonya'da yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Grup adına konuşma yapan grup sorumlusu Yalçın Mumcu, Türkiye Büyükelçiliği ve Japon yetkililerin kendilerine yardımcı olduğunu belirterek, "Bizler Türkiye'den giden ekip olarak orada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmenin gayreti içinde olduk. Bunun için de zor durumda olan insanlara karşı aralıksız ve canı gönülden bir çalışma gerçekleştirdik." dedi.

Japonların kendilerinin gayretli ve aralıksız çalışmaları karşısında çok memnun kaldıklarının altını çizen Yalçın Mumcu, şunları söyledi: "Enkaz altından ceset çıkarılmasından araba ve eşyaların kurtarılmasına kadar birçok konuda yardımcı olduk. Pazar günü dönecektik ancak Japonya Dışişleri Bakan Yardımcısı bizimle görüşmek istediğinden dolayı geç kaldık. Bakan Yardımcısı görüşmemizde yapılan çalışmalardan övgüyle bahsetti. Bu çalışmaların Türk - Japon dostluğuna büyük katkı sağlayacağını ifade etti."

Ekipte yer alan Engin Serkan Gülay ise başından geçen ilginç bir olayı şöyle anlattı: "Kaldığımız yerde bir yerli vatandaş enkaz altında annesinin olduğunu belirterek bizden bulmamızı istedi. Biz de aramalar sonucu bulduğumuzda bana sarılarak elimdeki eldivenleri istedi. Ben de verdim. Daha sonra gidip yiyecek bir şeyler getirdi. Yanımdan hiç ayrılmıyor. Yaşça büyük olmasına rağmen ben oturuyorum o oturmuyor. 'Niye gitmiyor' diye sorduğumuzda 'senin git demeni bekliyor' dediler. Çok büyük saygıları var. Ben 8 defa eğildim o 9 defa eğilerek beni selamladı."

"SİZ JAPONLARIN GÖNLÜNE GİRDİNİZ"

Vali Şahabettin Harput ise, Türkiye'den giden ekibin insanlık adına çok faydalı bir iş yaptığını belirterek, "Sizler orada hem ülkemizi adına hem de, İnsanlık adına çok onurlu ve çok hayırlı bir hizmet yaptınız. Yunus, emrediyor ki 'Hepsinden iyide bir gönüle girmektir' siz o insanların gönlüne girdiniz. Türkiye ile Japonya arasındaki dostluk köprülerinin güçlenmesini sağladınız. Büyük fedakârlık yaptınız. Canınızı tehlikeye attınız. Ama büyümek böyle olur. Kimse yattığı yerde büyük olmuyor. Hepinizi tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

(CİHAN)



Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,072 µs