En Sıcak Konular

Demirören, son noktayı koydu

14 Nisan 2011 15:45 tsi
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, merak edilen sorulara yanıt verdi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, yönetim olarak takımın başında Tayfur Havutçu'yu görmek istediklerini söyledi. BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde Adidas ile yapılan sponsorluk anlaşmasının imza töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demirören, kendisinin ve yönetici arkadaşlarının en büyük arzusunun bu olduğunu belirterek, "Hocamıza ilk gün görevi tebliğ ettiğimizde beklentilerimizi ilettik. Bu beklentileri karşılayacağına inanıyoruz. Hocamızın karakterini çok iyi biliyoruz. Kendisiyle uzun zamandır çalışıyoruz. Kendisi başarıyı yakalayacağına inanmasaydı görevi kabul etmezdi" dedi.

Sezon sonunu beklediklerini kaydeden başkan Demirören, "En büyük arzumuz Beşiktaş'ın içinden gelmiş, Beşiktaşlı olan, Beşiktaşlılık duruşunu futbolculara yansıtan hocayla devam etmek. Sezon sonunda oturup her şeyi konuşacağız" dedi.

OYUNCULARIN DURUMU

Takımdaki yabancı oyuncularla ilgili çıkan transfer haberleri konusundaki soruyu yanıtlayan Yıldırım Demirören, şunları söyledi:

"Bize resmi teklif gelmedi. Zaten oyuncularımız açıklamalarında burada mutlu olduklarını söylüyorlar. Göndermek gibi bir niyetimiz yok. Ancak biri gelip gitmek istediğini söylerse değerlendiririz. Verimsiz yapılan işten verim alınacağına inanmıyorum. Hiçbir futbolcumuz 'Gitmek istiyorum' diye gelmedi." Bobo konusunda da açıklamalarda bulunan siyah-beyazlı kulübün başkanı, "Bobo'nun sözleşmesi bitiyor. 5 senedir Beşiktaş'ta. Katkıları ortada. Beşiktaş'ın çocuğu oldu. 19 yaşında geldi 25 yaşına kadar burada. Kendisiyle devam etmeyi düşünüyoruz. Oturup konuşacağız. İllaki kalacak ya da gidecek diye bir şey yok" diye konuştu. Takımın performansı konusunda görüşlerini aktaran Yıldırım Demirören, "Düşüş yaşadığımız bir gerçek. Her takımda olabilir. Özellikle ikinci yarıda kamuoyu bu takımın 17'de 17 yapacağını söylüyordu. Biz demedik. Ama takımın başarılı olacağına inanıyordum. Dünya sıralamasında 26. sırada olan tek Türk takımı Beşiktaş. Türkiye tarihinde Avrupa'da belki de 50 maç oynayan tek takım Beşiktaş. Avrupa kupasında Beşiktaş'ın rekorunu kıran bu takım. Başarısızlıkta dış etkenlerin olduğuna inanıyoruz. Yıldızlarımız burada kalacak. İlave yıldızlar muhakkak gelecek" diye konuştu.

MOURİNHO İLE GÖRÜŞMESİ

Real Madrid'in teknik direktörü Jose Mourinho ile görüşmesi konusundaki soruyu ise Demirören, şöyle yanıtladı: "Kendisiyle toplantım işle ilgili değildi. Beşiktaş ile ilgili görüşmeler yaptık. Kendisi dünyanın en iyi 3 hocasından biri. Bana göre en iyisi. Beşiktaş ve oyuncularıyla ilgili 2 görüşme yaptık. Muhakkak ondan aldığımız güzel bilgileri hem hocamızla, hem yönetici arkadaşlarla paylaşarak değerlendireceğiz. Mourinho değerli önerilerde bulundu."

İspanyol futbolcu Guti'nin gidip gitmeyeceği sorusu üzerine Yıldırım Demirören, "Guti cuma günü yöneticimiz Cengiz Zülfikaroğlu aracılığıyla mesaj iletti. Çıkıp basın toplantısı yapalım diye. Ben veya yönetici arkadaşlarımız Guti'nin gitmeyeceğini söylediğimizde inanmıyorsunuz. Guti söyleyince mi inanacaksınız" dedi. -STAT KONUSU- Yıldırım Demirören, Fiyapı İnönü Stadı'nın yeniden yapımı konusunda kendilerine destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Projenin anıtlar kuruluna gittiğini hatırlatan Demirören, şunları söyledi:

"Anıtlar Kurulu'na giden sadece Beşiktaş'ın dosyası değil. Beşiktaş bölgesini ilgilendiren 11 proje gitti. Onay Anıtlar Kurulu defterine işlendi. Kültür ve Turizm Bakanımız nedenini bir türlü anlamadığımız şekilde projeyi bekletiyor. Karar alındı. 5 sene sonra da bir ay sonra da aynı şekilde proje çıkacak. Bu stat 35 sene daha Beşiktaş'ın olacak. Yeni teknolojiyle yapalım, kayma durumu varsa bunu bu şekilde engelleyelim. Güzel hale getirelim. Dünyanın en güzel konumuna sahip bir yerde adından söz ettirecek bir stat haline getirelim. Devletimizden sadece izin konusunda destek bekliyoruz. Finansmanı ve projesi hazır. Kendimiz yapacağız. Anıtlar Kurulu Türkiye'de özellikle İstanbul'da tarihi değerlere en önem veren makam. Bu kurul neye izin verirse onu yapacağız. Kültür merkezi de yapılacak. Bakanımıza statla ilgili yanlış bilgi verildiğine inanıyorum."

Beşiktaş'ı sevindirecek bilginin mutlaka geleceğini kaydeden Yıldırım Demirören, "Fenerbahçe, Galatasaray, Kayserispor statlarını yaptı. Trabzonspor ve Sivasspor yapıyor. Beşiktaş'ın da stadını istemesi en doğal hakkı. Kimsenin üzülmeye ya da kırılmaya hakkı yok. Tribünlerde yapılanları ben de onaylamıyorum. Ama bir kırgınlık var ve birikim olarak bakanımızın algılamasını rica ediyorum. Kayma korkusu varsa zaten kayacak. Bu taraftar orada oldukça zıplayacak. Yeni teknolojiyle yapalım ki bakanımızın kayma tereddütünü ortadan kaldıralım. Mühim olan başbakanımızın bu işin başından itibaren desteklemesidir. Biz yarın yıkmaya hazırız" diyerek sözlerini tamamladı.

AA



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,999 µs