En Sıcak Konular

Şam deklarasyonu: Suriye'deki kan dursun

14 Nisan 2011 13:30 tsi
Suriye'deki Baas askeri birliklerinin ülkede terör estirdiğini belirten Şam deklarasyonu, yayımladığı bir bildiri ile Suriye'deki kanın acil durdurulması çağrısında bulundu.

Suriye'deki Baas askeri birliklerinin ülkede terör estirdiğini belirten Şam deklarasyonu, yayımladığı bir bildiri ile Suriye'deki kanın acil durdurulması çağrısında bulundu. Milli ve Demokratik değişimin Şam deklarasyonu adıyla yayımlanan bildiride şunlara yer verildi;
 
5'inci haftaya girerken Suriyelilerin kanı akmaya devam ediyor..
 
Suriye halkı ayaklanmasının 5'inci haftasına girerken, Suriye yönetiminin birçok kentte barşcıl göstericilere karşı uyguladığı şiddet ve katliamların sonucu şimdiye dek 200'ü aşkın şehit düşmüş ve yüzlerce tutuklu ve kayıp bulunmaktadır. Bu hafta Salı gününden beri Mahir Esad yönetimindeki özel birlikler Banyas şehrini kuşatmakta, mahalleleri sokakları ve evleri taramakta ve şehirde terör estirmektedir. Bütün bunları 1982'de Hama katliamı öncesi olduğu gibi tarafsız yerel ve dünya basınının haber almasını engelleyerek yapmaktadır.

Suriye yönetiminin halkına karşı başlattığı bu anlamsız savaşa, ayni yönetimin medyası eşlik ederek ucuz ve uydurma senaryolarla gerçekleri saptırmağa çalışmakta ve bunun için ülke içinde ve dışındaki yumuşak gücünü kullanarak sırf hak ve hukuk eşitliğini talep eden barışçıl göstericilerin hareketini komplo teorilerinin çerçevesine sokarak özellikle civar ülkelerdeki kamuoyunu yanına çekip kandırmağa çalışmaktadır. Şam Deklarasyonu polisiye tedbirlerle ve provakasyonlarla halk hareketini bastırıp masum göstericilerin kanını akıtmaktan vazgeçmesi için suriye yönetimini defalarca uyarmış, şiddetli baskının devam etmesi halinde durumun daha vahim hale geleceğini ve ülkeyi uçuruma sürekleyeceğini dile getirmiştir.

08.04.2011 tarihli Suriye içişleri bakanlığının beyanatı açık bir ifade ile halka karşı şiddeti tırmandırma ve meşrulaştırma tehdidini dile getirmektedir. Kesin bir şekilde ifade ediyoruz ki Suriye toplumuna karşı uygulanan veya uygulanacak olan şiddetin çözüme katkı sağlamayacağı gibi var olan kriz durumunu daha da komplike bir hale sokacaktır. Bunun için yönetimin krizden çıkış yolu sağlaması için şu adımları atması gerekiyor:

1- Salı gününden beri kuşatma altında bulunan Banyas şehrinin kuşatmasını kaldırıp güvenlik güçlerini tüm şehirlerden kışlalarına geri çekmeli.
2- Hak ve fırsat eşitşiğini olağanüstü halin kaldırılması ve anayasa reformunun yapılmasını isteyen halk hareketinin isteklerini yerine getirinceye kadar barışçıl gösterilerine izin verilmeli.
3- Dera’da yapılan katliamları, Şam'da, Lazkiye'de, Banyas'ta ve diğer şehirlerde göstericilere yönelik yapılan çete saldırıları ve keskin nişancı suikastlarını araştırmak için tarafsız hukuki heyet oluşturmalı ve sorumlular cezalandırmalı.

Değişim iradesine sahip olan Suriye halkı şiddete karşı barışcıl gidişatını sürdürecektir. Şam deklarasyonu, Suriye halkının bölücülük ve ayrımcılığa mahal bırakmayacağına inanmakta,  tüm Suriye halkının milli bütünlüğünün devem etmesini arzulamakta ve yabancı müdaheleleri kesinlikle reddetmektedir .
 
Şam deklerasyonu cesur suriye halk hareketini selamladığı gibi mazlumun yanında olan kardeş Türkiye halkına ve sivil toplum kuruluşlarına şükranlarını sunuyor.

Şehitlerin ruhuna selam olsun...

Yaşasın özgür ve demokratik Suriye devleti
 
İstanbul 15.04.2011
Milli ve Demokratik değişimin Şam deklarasyonu
Türkiye komitesi

 

 



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,814 µs