En Sıcak Konular

Büyükanıt'a göre gayet doğal

14 Nisan 2011 12:29 tsi
Büyükanıt'a göre gayet doğal Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner’in Hasdal Askeri Cezaevi’nde kalan Balyoz davasının tutuklu sanıklarını ziyaret etmesinin gayet doğal olduğunu söyledi.

Büyükanıt, Genelkurmay’ıninternetsitesinden yaptığı açıklamada da hukukun dışına çıkan bir üslup görmediğini ifade etti.

Beykent Üniversitesi’nde düzenlenen bir panele katılan Yaşar Büyükanıt, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Büyükanıt, Genelkurmay’ın tutuklu Balyoz sanıkları hakkında internet sitesinde yaptığı açıklamanın sorulması üzerine, “Benemeklibir askerim. Genelkurmay adına herhangi bir şey söyleme hakkım yok. O takdir Genelkurmay’ındır. Ben de izliyorum. Bir hassasiyet duydular ki söylediler. Çünkü birçok hizmette olan asker tutuklu. Tabi bu onların özlük haklarına da engel oluyor, terfilerine engel oluyor. Silahlı kuvvetlerin işleyişine sayısal olarak olumsuz etki yapıyor. Herhalde bu hassasiyeti dile getirmek için açıklama yaptılar. Ama son derece üsluplarında sıkıntı yoktu. Öyle hukukun dışına çıkan bir üslup görmüyorum. Onu da vurgulamışlar zaten.” diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner’in Hasdal Askeri Cezaevi’nde Balyoz sanıklarını ziyaret etmesiyle ilgili soruya Büyükanıt, “Düşünün emrinizde çalışan birisi Hasdal’da. Oraya gidip onları ziyaret etmesi kadar normal hiçbir şey yok. Bana göre gayet yerinde bir davranış. Çünkü suçları daha ispat edilmiş değil. Genelkurmay Başkanı da silahlı kuvvetlerin komutan. Sizin bir aile bireyiniz –Allah korusun- öyle bir duruma düşerse gitmez misiniz? Gidersiniz.” şeklinde cevap verdi.

Balyoz ve Ergenekon davalarına genel bakışı sorulan Büyükanıt, “Mahkemeye intikal etmiş bir konu için benim yorum yapmam mümkün değil. Ben de bir vatandaş olarak izliyorum. İnşallah en kısa zamanda sonuçlanır, taşlar yerine oturur.” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın Genelkurmay’ın Balyoz açıklamasını eleştirmesi hakkındaki görüşleri sorulan Büyükanıt, “O da Başbakan’ın takdiri. Başbakan’ın sözlerine yapacağım bir yorum yok.” ifadelerini kullandı.

Katıldığı panele değinen Büyükanıt, “Türkiye’de uzay ajansının kurulabilmesi için önce kanunun çıkması lazım. Maalesef kanun çıkmadı, çok gecikti. Nijerya, dünyanın en fakir ülkelerinden birisi ama ajansı kuruyor.Atatürk1936 yılında söylemiş. Umarım en kısa zamanda kanun çıkar, ona bağlı olarak da uzay ajansı kurulur. Çünkü bu tür konuların kurumsallaşması gerekiyor. Şu andaki çalışmalar kopuk kopuk.” şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 1,017 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,746 µs