En Sıcak Konular

Tanju Çolak'tan adaylık açıklaması

14 Nisan 2011 11:54 tsi
Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran efsane futbolcu Tanju Çolak, hem Galatasaray hem de adaylık ile ilgili konuştu.

Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran efsane futbolcu Tanju Çolak, Galatasaray’ın toparlanmasının güç olduğunu, iki yıl daha başarı beklemediğini dile getirdi. Çolak, Galatasaray teknik direktörlüğü teklifi alırsa kabul etmeyeceğini söyledi.

Küçükçekmece’de her ay gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Özgür Özgülgün’ün yaptığı “Küçükçekmece Söyleşiyor” adlı programına katılan Avrupa gol kralı Tanju Çolak liseli öğrencilerle bir araya geldi. Çolak, futbol kariyeri ve spor gündemiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yeteneği, futbola hayranlığı ve çevresinin baskısı nedeniyle futbol hayatına başladığını söyleyen Tanju Çolak, “Önümdeki engelleri çok çalışarak aştım. Kendinize iyi bakar, azmeder, işinizi sever ve çok çalışırsanız önünüzde hiçbir engel duramaz. Attığım gollerle başarı merdivenlerini tırmandım ve Avrupa gol kralı oldum. Üniversite ve futbol arasında bir tercih yapmak zorunda kaldım ve futbolu tercih ettim. Üniversite özlemi de kalbimdedir ama dünyaya bir daha gelsem yine futbolcu olurdum.” dedi.

FUTBOLUMUZ YIPRATILIYOR

Günümüzde maçlarda yaşanan hakem hatalarına dikkat çeken Tanju Çolak, “Hakemler maçlarda hataları bilerek yapıyorsa bu çok çirkindir. Hakemlerin futboldan gelmedikleri için iyi bir bakış açıları yok. Hatalar oluyor, olacaktır ama bizde hata çok abartılıyor. Avrupa’da da böyle hatalar oluyor ancak bizdeki kadar abartılmıyor. Hakem hataları bizde spor programlarının gündemine oturuyor. Oynanan futbol ve yetenek geride kalıyor. Bu durum Türk toplumunun kültür seviyesinden mi bilmiyorum ama illa ki bu hataların tartışılmasını istiyoruz. Çok eleştiri de futbolumuzu yıpratıyor” dedi.

Çolak, Spor Toto Süper Lig’de 33 puanla 14. Sırada yer alan Galatasaray’ın kötü gidişatı hakkında ise “Galatasaray’da yönetim ve futbolcu seçimi yanlış yapılandı. Bunda Adnan Polat ve Adnan Sezgin’in hataları en üst seviyededir. Bu da takımı kötü etkiledi. Galatasaray bu sene ve gelecek sene toparlanamaz. Çünkü çok yıpratıldı. Takım özelliği kayboldu. İki sene daha Galatasaray’dan bir şey beklemiyorum. Bundan sonra takımın başına gelecek teknik adam, hem Galatasaray’ı, hem Türk futbolunu hem de ligin yapısını iyi bilirse, takım kendine gelebilir” dedi.

Çolak, kendisine Galatasaray’dan teknik direktörlük teklifi gelirse, kabul etmeyeceğini çünkü büyük takım yönetmenin zor bir icraat olduğunu ve bu görev için kendisini yeterli bulmadığını dile getirdi.

SAMSUNSPOR YÖNETİMİ DAR BAKIŞLI

Aslen Samsunlu olan futbolcu, Samsunspor’un ligde iyi bir performans sergilediğini ancak yönetimin dar bakışlı olduğunu dile getirdi. Kalıcı olabilmek için reform ve vizyon gerektiğini dile getiren Çolak, “Yönetimde küçük olsun, bizim olsun kimse gelmesin mantığı hakim. Gel bize destek ol demiyorlar. Yönetimin kültür ve eğitim eksikliğidir bu. Beni Tanju Çolak yapan Samsun’dur. Benden yardım isteseler koşarak giderim. Maddi bir beklentim de yok.”dedi.

MİLLETVEKİLİ OLAYIM DİYE YOLA ÇIKMADIM

AK Parti’den İzmir milletvekilliğine aday adayı olan ve listeye alınmayan Çolak, “Zamanında attığım gollerle insanları sokağa döktüm, sevinçten ağlattım. Sporcu olarak duruşumdan ve başarımdan dolayı bana açılmayacak kapı yoktur. Her kesimden insanın benim yanında olduğunu, beni tanıdığını biliyorum. Bana gösterilen sevgi, içtenlik, sıcaklık hiç bitmedi. Milletvekili olayım diye bir yola çıkmadım. Ben zaten herkes tarafından sevgi gören, tanınan biriyim. Sayın Başbakanıma saygı duyuyorum” diyerek nerede görev verilirse vatanına hizmet etmeye hazır olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,545 µs