En Sıcak Konular

Ergenekon'da 179. duruşma

14 Nisan 2011 11:47 tsi
Birinci 'Ergenekon' davasının 179. duruşması başladı...

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 17 tutuklu sanık katıldı.

Duruşmada, başka suçtan tutuklu Semih Tufan Gülaltay ile tutuksuz sanık gazeteci Gülay Kömürcü Öztürk de hazır bulundu.

Tutuklu sanıklardan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ergün Poyraz, Hayrettin Ertekin ve Hüseyin Görüm ise duruşmaya gelmedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, tanıklardan Esra Feride Gökçimen ve Koray Yılmaz ile gizli tanık ''Aydın-1''in hazır olduğunu belirtti.

Duruşmada, sanıklarla bir arada bulunmamak için gizli tanık odasında dinlenilen Gökçimen, sanıklardan Semih Tufan Gülaltay'ın sorularını yanıtlamaya devam etti.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki Gülatay'ın yargılandığı davada müşteki olarak yer alan kişilerin dostane bir yemekte bir araya gelerek dertleştiklerini ifade eden Gökçimen, bu kaydın ise mağdurlar arasında yer alan Suat Turgut'un ağabeyi olan avukat Fuat Turgut tarafında yaptırıldığını anlattı.

Kayıtların yer aldığı CD'leri emniyete kendisinin götürdüğünü belirten Gökçimen, emniyet görevlileriyle ilişkisinin resmi olduğunu dile getirdi.

Gülaltay'ın, ''Yasa dışı ortam dinlemesinin suç olduğunu bilmiyor musunuz?'' sözleri üzerine Göçimen, ''Siz yaptıklarınızı bilmiyor musunuz? İnsanlar korkuyordu. Bu yasa dışıysa ben suçluyum'' dedi.

Semih Tufan Gülaltay'ın, emniyet görevlilerince, yasa dışı ortam dinlemesi için görevlendirilip görevlendirilmediğine ilişkin sorusuna Gökçimen, böyle bir görevlendirme olmadığını, devlete bildiklerini teslim etmenin bir sakınca oluşturmayacağını dile getirdi.

Gülaltay, ''Ergenekon'' davasında sanık olması, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada 4 yıldır tutuklu olarak yargılanması, mağdur edilmesinin arkasındaki kişilerin Mehmet Eymür ve Gökçimen olduğunu söyledi.

Sanıklardan Aydın Yüksek'in, Muzaffer Tekin'in suçlanmasına neden olan CD'yi, sanıklardan Mete Yalazangil ile gittikleri Tekin'in bürosuna bıraktığını anımsatan Gülaltay, Yüksek'in, ''Yüksekova çetesi'' davasında yargılanan ve açığa alınan emniyet müdürü Kadir Yılmaz ile ilişkisinin olduğunu, Yılmaz'ın o davadaki avukatlığını da Fuat Turgut'un yaptığını kaydetti.

''Ergenekon'' davası başladığında Aydın Yüksek'i, gerçekleri söylemesi konusunda ikaz ettiğini dile getiren Gülaltay, Eymür'ün adamları tarafından kendisine komplo kurulduğunu ileri sürdü.

Gülaltay'ın ''Beni suçlamak için komplo mu oluşturdunuz?'' sorusuna Gökçimen, ''Komplo söz konusu değil'' dedi.

Sanık Gülaltay'ın, tanık Gökçimen'in, Muzaffer Tekin ile kendisinin Danıştay cinayetiyle bağlantılı olduğuna dair ifade verdiğini belirtmesi üzerine Gökçimen, ''Muzaffer Tekin'in siyasi katınıza birkaç kere geldiğini beyan ettim. Danıştay saldırısından sonra Tekin'in ismini silmemi telefonda söylediniz. Bunu emniyet ifademde paylaştım'' diye konuştu.

Duruşma, Gökçimen'e soruların yöneltilmesiyle devam ediyor.

aa



Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,922 µs