En Sıcak Konular

Başbakan'a Yunan övgüsü

13 Nisan 2011 20:35 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ndeki konuşmasına 'Komşu'dan övgü geldi.

Erdoğan'ın Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde Kuzey Afrika'daki gelişmeler, Türkiye-AB ilişkileri veTürkiyeiç siyasetine ilişkin yaptığı açıklamalara Yunan medyası geniş yer ayırdı. Erdoğan'ın konuşmasının tamamına yakınını okurlarıyla paylaşan basın-yayın organları, konuşmanın farklı bölümlerini öne çıkarırken, "Türkiye'den insanlık dersi." başlığını kullandı.

Yunan gazetelerinininternetsayfaları ile etkili haber portalları, Erdoğan'ın çarpıcı konuşmasından farklı konulara dikkat çekti. Paraskhnio haber sitesi, "Türkiye'den insanlık dersi" başlıklı haberinde Erdoğan'ın Libya'ya yönelik çıkar amaçlı dış müdahalelere karşı olduğunu yazdı. Haberde Erdoğan'ın ''Biz, Ortadoğu ve Afrika'da, yeni Afganistanlar, yeni Iraklar görmek, bunları yaşamak istemiyoruz." sözlerine vurgu yapıldı. Erdoğan'ın "Libya'da ve son günlerde Filistin'de yaşanan olaylara, Avrupa'nın vicdan ölçeğiyle bakmasını, evrensel değerlerden, insanlık değerlerinden yola çıkarak gelişmeleri değerlendirmesini arzu ediyoruz. Bu süreçte, Avrupa Konseyi'nde oluşturduğumuz ortak değer ve normların, yakın çevremizdeki komşularımızla paylaşılması hayati derecede önemlidir." ifadeleri de aktarıldı.

Haftalık Proto Thema gazetesi ise Erdoğan'ın "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne, Avrupa Birliği'nin de Türkiye'ye ihtiyacı vardır." sözlerini manşetten verdi. "Türkiye, son küresel finans krizini başarıyla atlatmış, ekonomisi 2010 yılında yüzde 8,9 oranında büyüme kaydederek, Avrupa'da ve OECD ülkelerinde en hızlı büyüyen ülke oldu" ilişkin hatırlatmasına da yer verilen haber, Erdoğan'ın "Türkiye, 2002 sonundan itibarenAK Partihükümetiyle birlikte, özellikle demokratikleşme noktasında tarihi reformları gerçekleştirdi. Hükümetimiz, yasaklar,yolsuzlukve yoksullukla mücadeleyi kendisine ilke edinmiştir" ifadeleriyle devam ediyor.

Kathimerini gazetesi de Erdoğan'ın "Hiçbir hesap yapmadan, çıkar kaygısına kapılmadan, farklı arayışlara girmeden, oradaki insan gerçeğini görmek zorundayız. Artık Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya bakınca, petrol kuyuları görmekten vazgeçip, yaşanan trajedilere odaklanmak durumundayız." sözlerine vurgu yaptı.

Erdoğan'ın 26 gazetecinin tutuklanması ile ilgili görüşlerini de aktaran gazete, Erdoğan ile Genel Sekreter Thorbjorn Jagland'ın bu meseleyi Türkiye'de araştıracak bir heyetin gönderilmesinde mutabakat sağladıklarını duyurdu. Gazete, Erdoğan'ın "Bu gazetecilerden hiç biri, gazetecilik faaliyetinden dolayı tutuklu değil." ifadelerine de yer verdi.

cihan



Bu haber 758 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,463 µs