En Sıcak Konular

Devrimci Karargah davasında tartışma

12 Nisan 2011 17:11 tsi
Devrimci Karargah davasında 2 sanık tahliye edildi. Duruşmada, Bostancı'da çatışma çıkan evin sahibi olan sanık ile diğer sanık arasında tartışma çıktı. 'Ailemizi mahvettiniz' diyen ev sahibine diğer sanık, 'ailenizi kim ne yapsın' karşılığını verdi.


İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Devrimci Karargah terör örgütünün sorumlularından olduğu belirtilen Ulaş Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 8 tutuklu sanık ile 3 tutuksuz sanık katıldı.

Tutuklu sanıklardan Bostancı'da çatışma çıkan evin sahibi Necdet Öztürk savunmasını yaptığı sırada diğer tutuklu sanık Cemal Bozkurt, Öztürk'ün yaptığı savunmaya itiraz etti. Bozkurt, savunmasını yapan Öztürk'e, "Devlet yalakalığı yapıyorsun." diye bağırdı. Bozkurt'un bu sözlerine tepki ise Necdet Öztürk'ün eşinden geldi. Davada tutuksuz yargılanan Sevim Öztürk, "Sizin yüzünüzden ailemiz mahvoldu. Benim çocuklarım babasız büyüyor. Bırakın da konuşsun." diyerek Bozkurt'a tepki gösterdi. Bozkurt ise ilginç ifadeler kullanarak, "Dünya mahvolmuş, sizin ailenizi kim ne yapacak. Senin acının sorumlusu devlettir." karşılığını verdi.

Tartışmanın büyümesi üzerine mahkeme başkanı Nurettin Ak, tutuksuz sanık Sevim Öztürk'ü salondan çıkarttı. Duruşmada sanıkların ve avukatların taleplerini alan mahkeme heyeti, yarım saatlik bir aranın ardından kararlarını açıkladı.Heyet tutuklu sanıklar Cenk Büyükkahraman ile Zafer Kaygın'ın tahliyesine karar verdi.

Terör örgütü Devrimci Karargah'ın eylemleri arasıda Bostancı'daki çatışma yer alıyor. Çatışmada bir polis amiri şehit olmuş, bir vatandaş hayatını kaybetmiş, örgütün Türkiye sorumlusu olan Orhan Yılmazkaya da öldürülmüştü. Örgüt, Selimiye Kışlası'na havanlı saldırı gerçekleştirmiş ve AK Parti İstanbul İl Binası'nda patlamaya neden olan bombalı paketi göndermişti.

(CİHAN)



Bu haber 759 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,748 µs