En Sıcak Konular

Şırnak'ın ilk tekstil fabrikası faaliyete geçti

12 Nisan 2011 17:06 tsi
İş adamı Cemal Akyel, Irak sınırında bulunan Şırnak'ın Silopi ilçesinde tekstil fabrikası kurdu. 100 kişinin istihdam edilmesi planlanan fabrikanın ürettiği mallar, Kuzey Irak'a ihraç edilecek.

Silopi'nin eski Hastane Caddesi üzerinde 200 bin TL yatırım ile 100 kişiye istihdam sağlayacak tekstil fabrikası kuruldu. Üretime başlayan fabrikada farklı işlerde kullanılan 35 makine kullanılıyor, şimdilik 20 kişi istihdam ediliyor. Bayanların da çalıştığı tekstil fabrikası, kendi tasarımlarını seri bir şekilde üretmeye başladı.

İstanbul ve Adana'da tekstil üzerine çalışan iş adamı Cemal Akyel, bölgede işsizliği gördüğünden dolayı tekstil fabrikasını Silopi'ye taşıdığını belirtti. 200 bin TL'lik yatırım için hiç kimseden destek almadığını kaydeden Akyel, ürettikleri ürünleri kısa süre içerisinde yurt dışına ihraç edeceklerini söyledi. Şırnak bölgesinde ilk tekstil fabrikasını kurduklarını ifade eden Akyel, 20 kişiyi istihdam ettiklerini ve bu sayıyı 100'e çıkartmayı hedeflediklerini belirtti.

Fabrikada çalışan işçilerden Zeki Özdel daha önce İstanbul'da çalıştığını belirterek, memleketinde bu iş imkânını kendilerine sunan iş adamı Cemal Akyel'e teşekkür etti.

10 yıldır dikim ustalığı yaptığını ifade eden fabrika işçilerinden Rıdvan Buday da İşadamı Akyel'e teşekkür ederek, "İstanbul gibi bir yerde çalışırken belki aylarca evimize dönmezdik. Şimdi ise kendi memleketimizde kendi evimizde çalışıyoruz." şeklinde konuştu.



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,931 µs