En Sıcak Konular

Başörtüsü yasağına siyah çelenk

12 Nisan 2011 16:28 tsi
Eğitim Bir-Sen, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Trabzon Meslek Yüksek Okulu Tekstil Teknolojisi Programı'nda düzenlenen geziye bazı öğretim üyelerinin öğrencilerin başörtülü olarak katılmasına izin vermemelerini protesto etti.

Okul girişine siyah çelenk bırakan sendika üyeleri, öğretim üyelerinin tutumunu kınadı. Eğitim Bir-Sen Trabzon Şubesi Başkanı Mehmet Kara, burada yaptığı açıklamada, bir üniversite kapısında böyle bir açıklama yapmak yerine, ülkeye yeni değerler katmak üzere patent alabilmiş akademisyenlerin ellerinden öpmek için bulunmayı daha çok arzu ettiklerini deli getirdi.

Kara, “Maalesef özgürlüklerin yeşereceği bir tarla olan üniversitelerde bahçıvan olması gereken, bilgiyle çocuklarımıza yol göstermesini, medeni cesaret aşılamasını, ufuklarını açmasını beklediğimiz insanlar, ‘bilim’ insanları çocuklarımızın geleceğini karartmakta, hayata geriden başlamalarına sebep olmakta ve onarılamaz travmalar yaşatmaktadır.” dedi.

Herhangi bir kanunu yasak olmamasına rağmen vesayetin ve statükonun devamından yana olan bir anlayışın hala kargaşa ve kaos çıkartma derdinde olduğunu savunan Kara, “Bu anlayışı tek kelime olarak zorbalıkla ifade edebiliriz. Bunlar Türkiye’nin normalleşmesini, özgürlük alanlarının genişlemesini istemiyorlar.” diye konuştu.

KTÜ Trabzon Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Nermin Saral Usta ve Öğretim Görevlisi Nazmiye Aydın'ın koordinesinde 4–8 Nisan tarihleri arasında Ankara, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa ve İstanbul'a düzenlenen geziye katılan başörtülü öğrenciler, başlarını açmak zorunda kalmıştı. Öğrencilerin otobüse dahi başörtülü olarak binmelerine izin verilmemişti.

Öğretim Görevlisi Nermin Saral Usta da durumu ‘gezi ders kapsamında planlandığı için öğrencilerin kılık kıyafet yönetmeliğine uygun olarak gittiği’ şeklinde savunmuştu.

Cihan




Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,089 µs