iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

Buna Ali Cengiz oyunu derler!

12 Nisan 2011 15:19 tsi
Buna Ali Cengiz oyunu derler! Duyanlar hala şaşkın. "Bu kadar da hodri meydan" diyebilecekleri, kimsenin aklına gelmemiş. Oysa çok basit bir cevabı var...iyibilgi özel

Milletvekili aday listelerinin açıklanması ile Türk siyasi hayatı gündemin merkezine oturdu. Bir taraftan üzeri çizilen isimler, tabir-i caizse "yeni küskünler" istifa ediyor, basın açıkalamarı yapıyor. Öteki taraftan yeni adaylardan şimdilik ses çıkmıyor.

Kimin nereden aday olduğu çok önemli...Daha doğrusu "aday gösterildiği." Çünkü bazı adaylar var ki, aday gösterildikleri yer göz önüne alındığında ortaya çok garip yorumlar çıkabiliyor.

Örneğin CHP'nin, Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ı, Bülent Ecevit'in seçim bölgesi olan Zonguldak'tan aday göstermesi kimi yorumculara göre son derece "tezat"...

Bir zamanlar merhum Bülent Ecevit'in sağ kolu olmuş, İzmir Bağımsız Milletvekili Recai Birgün'ün açıklamalarına bakarsak, Haberal'ın Zonguldak'tan aday gösterilmesi, "Ecevit'in kemiklerini sızlatacak" cinsten bir karar. Şöyle diyor Birgün:

"Kemal Kılıçdaroğlu yine yaptı yapacağını ve aday yaptı. Ecevit'in siyasi mirasına sahip çıkacağını iddia eden CHP'nin bu yönetimini anlamakta güçlük çekiyorum.

Çünkü Sayın Haberal ile Ecevit'in son dönemlerdeki ilişkisini tüm kamuoyu biliyor. Olanları, yaşananları, kafalardaki soru işareti hala cevap bulabilmiş değil. Yaşadığı hastalık dönemi ile ilgili. Tam böyle bir dönemde böyle bir adımın atılmış olması, iddia eden bir yönetimin Haberal'ı aday göstermesi ayrı bir tezat, Zonguldak'tan aday göstermesi ayrı bir tezat. Yani neresini doğrulatacağımı bilemiyorum doğrusu. Çünkü eğri bir konu. Zonguldak halkının, gerekli cevabı vereceğini umuyorum. Bu konuda durumu netleşmiş değil tam tersine, lehte bir takım iddialar var. Adli Tıp Kurumu'nun var. Doğrusu çok şaşırdım. Bu kadar da hodri meydan diyeceğini tahmin etmiyordum."

Sayın Birgün'ün bu hamleyi anlamakta zorluk çekmesi gayet doğal. Ergenekon davasını takip eden herkes böyle bir kararın nasıl "tezatlıklar" içerdiğinin farkında. Özellikle de merhum Ecevit ile Zonguldak halkının manevi bağları göz önüne alındığında, böyle bir kararın neye dayanarak verildiğini anlamak son derece zor geliyor.

Oysa başka bir açıklaması daha olabilir.

Birgün'ün açıklamasında bu alternatifin ipuçları yatıyor, aslında:

"Zonguldak halkının, gerekli cevabı vereceğini umuyorum"

Aynı temenniyi paylaşan başka birileri daha olabilir mi?

Örneğin o listeleri hazırlayanlar gibi...*

(Hatırlayalım: Adaylık öncesi süreçte, önseçim kartı üzerinden CHP'nin  gitmez denilen "eski muhafızları" nasıl da kolay bir şekilde tasfiye edilmişti.)

Tam da bu sebeple "hodri meydan" demiş olabilir mi, bu hamlenin ardındaki akıl?

Bu alternatif senaryoyu biraz daha ileri taşıyalım. Diyelim Birgün'ün temennisi gerçekleşti ve Zonguldak halkı, gerekli cevabı verdi.

O zaman Mehmet Haberal'ın pozisyonu ne olur? Ya peki onun CHP'den aday olması için aracılık ettiği iddia edilen kişiler? Dalgalar çekilirken, geriye kim kalır?

Sabredin. 13 Haziran'da filmin sonunu göreceğiz.

www.iyibilgi.com özel

* Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) aday gösterilmeyen Berhan Şimşek, bugün düzenlediği basın toplantısında CHP'nin milletvekili aday listesini sert bir şekilde eleştirdi. CHP'de listeyi Kemal Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin ve Bihlun Tamaylıgil tarafından hazırlandığını ifade eden Şimşek, "Parti meclisine gelir oylanır ancak bu listeleri üç kişinin yaptığını herkes biliyor. Bunu bütün örgüt arkadaşlarım ve kamuoyu biliyor. Basın ve sizler de yazdınız. Kafamı kuma gömüp vücudum kayboldu diyemem. Böyle yapıldı biliyoruz." şeklinde konuştu.



Bu haber 2,373 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,194 µs