En Sıcak Konular

Yurt dışındaki öğrencilere burs müjdesi

12 Nisan 2011 14:45 tsi
Başbakanlık Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, yurt dışında okuyan ve devletin herhangi bir biriminden burs veya öğrenim kredisi almayan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerine burs ve öğrenim kredisi ver

YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, kurumun 50. yılı dolayısıyla basın mensupları ile bir araya geldi. Albayrak, burada yaptığı açıklamada, 50. yılın çeşitli etkinliklerle kutlanacağını söyledi. Bu kapsamda farklı şerhlerde tiyatro günleri, konserler, ağaç dikme şenlikleri düzenleneceğini belirten Albayrak, 13-17 Temmuz tarihlerinde ise uluslararası halk oyunları festivali düzenleneceğini kaydetti.

Bunun, bir ilk olacağını vurgulayan Albayrak, festivale 15 ülkenin davet edileceğini dile getirdi. Albayrak, organizasyonun YURTKUR'un tanıtımı için önemli olduğunu vurguladı. 2011 yılı yatırım programı hakkında da bilgi veren Albayrak, "Hedefimiz, 50. yılda en az 50 bin kapasiteli yurt açmak." diye konuştu. Albayrak, TOKİ ile de bir protokol imzaladıklarını hatırlatarak, "Bu kapsamda 18 yurdun inşaatı yakın zamanda başlayacak." dedi.

YURT DIŞINDA OKUYAN TÜRK ÖĞRENCİLERE BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ

Albayrak, 2011-2012 eğitim öğretim yılından itibaren yurt dışında okuyan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilere devletin herhangi bir biriminden burs veya kredi almaması halinde, burs ve kredi verileceğini söyledi.

Yurt dışında yaklaşık 130 bin öğrenci bulunduğunu dile getiren Albayrak, bu öğrencilerin büyük kısmının ise KKTC, Almanya ve Kırgızistan'da olduğunu aktardı. Başvuruların Eylül ayından itibaren başlayacağını dile getiren Albayrak, bu öğrencilerden bir de kefil isteneceğini kaydetti. 2011 yılında burs ve öğrenim kredisi alan öğrenci sayısının 970 bine ulaştığını söyleyen Albayrak, amaçlarının 1 milyon kişi olduğunu dile getirdi.

Albayrak, bir soru üzerine, 50 bin 100 kişinin, işsiz olduğu gerekçesi ile kredi borçlarının geri ödemesini ertelemek için başvuruda bulunduğunu aktardı. Albayrak, ertelemelerin yıl yıl yapıldığını sözlerine ekledi.

 

 



Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,951 µs