En Sıcak Konular

'Benim Adım Kemal'e inanmanın faturası

12 Nisan 2011 14:43 tsi
'Benim Adım Kemal'e inanmanın faturası Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) aday gösterilmeyen Berhan Şimşek, kamuoyuna açıklanan milletvekili aday listesini sert bir şekilde eleştirdi: "Ben benim Genel başkanımın ' Benim Adım Kemal ' sözüne inanmak zorundaydım"

Listede devrimin ve direnişin partisinin örgütüne yer verilmediğini savunan Şimşek, referandumda 'yetmez ama evet' diyen ve Deniz Gezmiş'in idamına el kaldıran anlayıştaki kişilerin listede yer aldığını söyledi. Şimşek, " 'Korku imparatorluğu yıkılıyor' diyerek korkunç imparatorluklar yaratılmamalıdır. Bugün benim ve arkadaşlarımın isminin üstünü çizenlerin, bir gün tarih onların isimlerinin altının çizileceğini de gösterecektir." dedi.

Eski CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, düzenlediği basın toplantısı ile partisinin milletvekili aday listesini değerlendirdi. Şimşek, kendisinin de yer almadığı listeyi ve hazırlayanları sert bir şekilde eleştirdi.

Konuşmasına Hz. Muhammed'in 'Haksızlık karşısında susanlar dilsiz şeytandır' hadis-i şerifini hatırlatan Berhan Şimşek, yapılan haksızlıklar karşısında kendisinin de susmayacağını hatta, bu haksızlıkları yapanlara yol gösterici olması için böyle bir toplantıyı düzenlediğini dile getirdi.

2007 yılında yapılan genel seçimlerde de seçilemeyeceği sıradan aday gösterildiğini belirten Berhan Şimşek, buna rağmen bütün seçim kampanyasında yoğun bir çalışmaya ortak olduğunu dile getirdi. Yarından itibaren yapılacak seçimlerde yine CHP'nin başarısı için çaba harcayacağını belirten Şimşek, "Yalnız şu bilinmeli ki, siyaset mazbatayla yapılmak ve ben 4 yıldır milletvekilliği yapmama rağmen, her an her yerde, ekranlarda, örgüt toplantılarında, panellerde ülkemin, halkımın çıkarlarını ve partimin programlarını anlatmaya sürekli devam ettim." diye konuştu.

'DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DAN PARTİLİLER İSTANBUL'DAN ADAY GÖSTERİLDİLER'

Milletvekili aday listelerinde devrimin ve direnişin partisinin örgütünün yer almadığını savunan Şimşek, listenin adeta bir toplama halinde hazırlandığını söyledi. Şimşek, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile CHP dargınmış gibi, buralardan gelen arkadaşları İstanbul'da örgütün yerine arsa parsellemiş durumdalar, İstanbul'dan aday gösterildiler." diye konuştu.

Listede yıllarca partiye emek vermiş insanların asla gözetilmediğini ifade eden Şimşek, "Belki de acısı olan şudur; Referandumda 'yetmez ama evet' diyen arkadaşları listede görüyorum ve bunları doğru bulmuyorum. Değişim ve devrim anlayışı içinde yola çıktık. Devrimi anlaşılıyor ki listelerden bir tarafa bıraktık, değişimci bir anlayışı ortaya koyduk. Yani Deniz Gezmiş'in idamlarına el kaldıran anlayıştaki arkadaşları listelerinde milletvekili adayı olarak görmeyi doğru bulmuyorum." şeklinde konuştu.

CHP 'de bazı kişilerin kendisi ve arkadaşlarını listeye aldırmamak için yoğun uğraş verdiğini belirten Şimşek, "Bugün benim ve arkadaşlarımın isminin üstünü çizenlerin, bir gün tarih onların isimlerinin altının çizileceğini de gösterecektir. Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi örgütü ile yolumuzu sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmasına "Korku imparatorlukları yıkılıyor' diyerek "Korkunç imparatorluklar yaratılmalıdır" diye devam eden Şimşek, Türkiye siyasetinin tek adam anlayışından bir an önce partilerin kurtulması gerektiğini belirtti. İstanbul'da ön seçim yapılmamasını de eleştiren Şimşek şöyle konuştu: "Ön seçim olmuş olsaydı acaba bugün listelerde bulunan arkadaşların hangisi partinin en üstünde görev yapanlar dahil olmak üzere listeye girebilirler miydi? Ben bunu daha önceler de dile getirdim."

Şimşek, kendisinin ve arkadaşlarının ismini çizenlerin bu açıklamadan sonra disiplin kuruluna da sevk edebileceğini aktardı.

Şimşek konuşmasını ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin "CHP'nin 'Altı ok' çizgisinden uzaklaştığını söyleyebilir miyiz?" şeklindeki sorusuna Şimşek, "Denenebilir ama başarılamaz. Müsaade etmeyiz. Keser gelir sap döner gün gelir hesap döner" cevabını verdi.

TELEFONDA SÖZ VERDİ İDDİASI: ' BENİM ADIM KEMAL ' SÖZÜNE İNANMAK ZORUNDAYDIM"

Kendisinin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteğiyle İstanbul İl Başkanı olduğunu belirten Berhan Şimşek,' ilk kez açıklıyorum' diyerek istifa kararı aldığı dönemde Kılıçdaroğlu ile yaptığını öne sürdüğü telefon konuşmasını da anlattı. Şimşek, İstanbul İl Başkanlığından istifa etme kararı verdiğinde Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini arayarak devam etmesini istediğini öne sürdü. Şimşek, istifa için gün belirlerken Kılıçdaroğlu'nun kendisinden bir ricada bulunduğunu; istifasını açıkladığı basın toplantısında 'Genel Başkanın kendisini Ankara'da milletvekili olarak görmek istediğini' aktarmasını talep ettiğini öne sürdü.

Şimşek, " Ben benim Genel başkanımın ' Benim Adım Kemal ' sözüne inanmak zorundaydım" şeklinde konuştu.

'ANKARA 1. BÖLGE'DE EN ESKİ ADAY PARTİYE 11 AY ÖNCE ÜYE OLMUŞ'

Basın mensuplarının soruları üzerine Şimşek, CHP'de listeyi Kemal Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin ve Bihlun Tamaylıgil tarafından hazırlandığını ifade etti. Şimşek, "Parti meclisine gelir oylanır ancak bu listeleri üç kişinin yaptığını herkes biliyor. Bunu bütün örgüt arkadaşlarım ve kamuoyu biliyor. Basın ve sizler de yazdınız. Kafamı kuma gömüp vücudum kayboldu diyemem. Böyle yapıldı biliyoruz." şeklinde konuştu.

CHP'nin devrimci, sosyal demokrat çizgisinden merkez sağa doğru bir kayış olduğunu savunan Şimşek şunları söyledi: "Ankara 1. bölge adaylarına baktığınızda en eski aday 2010 mayıs ayında partiye kayıt olmuş. Yani 11 ay önce kayıt olmuş. Bu arkadaşlar referandumda neredeydiler."



Bu haber 1,265 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,017 µs