En Sıcak Konular

AB'den Sarkozy'e 'Türkiye' eleştirisi

0 0 0000 00:00 tsi
AB'den Sarkozy'e 'Türkiye' eleştirisi AB Komisyonu, her fırsatta Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıktığını açıklayan Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin bu tutumunu eleştirdi. Komisyon Başkanı Jose Manuel Barroso, ''Sarkozy'nin Türkiye ile ilgili düşüncelerini hayata geçirm

Barroso, müzakerelerin ancak tüm AB ülkelerinin "oy birliği" ile kesilebileceğini hatırlattı ve Türkiye ile müzakerelere devam edilmesinden yana olduğunu belirtti.
 
AB Komisyonu Başkanı, Türkiye ile müzakerelerin devam etmesini önereceklerini ifade ederek, nihai kararın üye ülkelere ait olduğunu belirtti.
 
Barroso ayrıca, üye ülkeler arasında Türkiye ile müzakerelerin tamamen askıya alınması, dondurulması veya imtiyazlı ortalık yönünde geliştirilmesi için bir çoğunluğun bulunmadığını da vurguladı.
 
Sarkozy'nin Türkiye ile ilgili açıklamalarına Avrupa Parlamentosu, Sosyal Demokrat Parti Grubu Başkanı Martin Schulz'dan da eleştiri geldi.
 
Schulz, Sarkozy'e Türkiye ile ilgili tavrını netleştirme çağrısı yaptı.
 
Martin Schulz, "Türkiye ile şimdiden ciddi müzakereler sürdürürken, AB'nin ikinci büyük üye ülkesinin cumhurbaşkanı ortaya çıkıp ‘ben aslında bunu istemiyordum’ diyemez" diye konuştu.
 
Sarkozy'nin Türkiye'ye bakışı
 
Fransa'da dün düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu, Halk Hareketi Birliği (UMP) lideri Nicolas Sarkozy kazandı. Seçim sonu anketlerine göre Sarkozy oyların yüzde 53'ünü, rakibi Segolene Royal ise yüzde 47'sini aldı.
 
Sarkozy, uzun zamandır Türkiye'ye tam üyelik yerine "imtiyazlık ortaklık" verilmesinde ısrar ediyor.
 
Sarkozy, AB'nin sınırı olması gerektiğini belirterek, Türkiye'nin coğrafi ve kültürel nedenlerden ötürü AB'ye üye olayacağını ileri sürüyor.
 
Nicolas Sarkozy, son aylarda yaptığı konuşmalarda, AB ve güney Akdeniz ülkeleri arasında stratejik işbirliği anlaşması önerirken, Akdeniz tarafında Türkiye'nin buna önderlik yapabileceğini savundu.
 
Fransa'daki siyasi gözlemciler, Fransız işadamlarının, Türkiye'nin AB üyeliğine verdiği desteği hatırlatarak, bu çevreyle yakın ilişkiler içinde bulunan Sarkozy'nin, genel seçimlerden sonra, Almanya'da Angele Merkel'in yaptığı gibi Türkiye konusunda daha fazla esneklik göstereceği yorumunu yapıyor.

CNNTurk



Bu haber 237 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,063 µs