En Sıcak Konular

Sağ görüşlü aday CHP’yi karıştırdı

12 Nisan 2011 11:49 tsi
Sağ görüşlü aday CHP’yi karıştırdı... İşte o ilimiz...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun merkez sağdan bazı isimleri aday göstermesi parti tabanında tepkilere sebep oldu. Eski Milli Eğitim ve Milli Savunma Bakanı Turhan Tayan’ın Bursa 2. sıradan aday gösterilmesine tepki gösteren CHP’li gençler, Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli’yi protesto etti. Listede kendine yer bulamayan CHP Milletvekili Abdullah Özer ise “Oturmakla olmuyor bu işler, bunun müsebbibi genel başkan yardımcısıdır, muhakkak yapılan yanlışı düzeltmeli. Bunun hesabı sorulacaktır” dedi. Sena Kaleli’nin, “Her fani bir gün CHP’li, solcu olacaktır” demesi de dikkat çekti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli, tartışmalara sebep olan Bursa aday listesine gösterilen tepkiler altında İl Başkanlığında parti yöneticileriyle bir araya geldi. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından Kaleli salondan çıkmak isterken eski gençlik kolları yönetimi Kaleli’ye tepki gösterdi. “Gün gelecek devran dönecek, herkes halka hesap verecek”, “Yoldaş Turhan Tayan, Yoldaş Turhan Tayan” ve “DYP dışarı” sloganları atan partili gençleri diğer partililer uzaklaştırdı.

Tepkileri değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli, Turhan Tayan’ın adaylığının parti tabanında rahatsızlığa sebep olduğunu; ancak farklı ideolojileri benimseyenlerin bile CHP’ye sığındığını söyledi.

'HER FANİ BİR GÜN CHP’Lİ, SOLCU OLACAKTIR, SOLCU DOĞMASA DA SOLCU ÖLECEKTİR'

CHP’nin artık tüm toplumun inandığı güvendiği süreci başlattığını anlatan Kaleli, geçmişte kendileriyle ideolojik paylaşımları olmayanların da artık tek sığınacak noktayı CHP olarak gördüğünü savundu. Bunu görmekten mutluluk duyduklarını kaydeden Kaleli şöyle devam etti: “Kimseyi ötekileştirmeden, farklı görüş ve yapıları kendi içerisinde değerlendiren bir partiyiz. Örgütün içinde bu tür değişikliklerin bir anda gelişmesi kolay olmayacaktır. Bu bir merkezi iradedir, saygılı olmak durumundayız. İçimizden merkez sağın adayının da bulunmasını gerek MKYK ve gerekse de Parti Meclisinde tartıştık. Sonuçta her yiğidin bir yoğurt yemesi vardır. Kendi görüşlerimizi ilettik. Netice itibariyle genel başkanımızın herkesi kucaklayıcı anlayışıyla liste geçmiş oldu. Her fani bir gün CHP’li olacaktır, solcu olacaktır. Solcu olmasa da solcu ölecektir.”

'GENEL BAŞKAN YARDIMCISINDAN BUNUN HESABI SORULACAK'

Kendisine aday listesinde yer bulamayan Bursa Milletvekili Abdullah Özer de Kaleli’ye sert tepki gösterdi. Partide yaşanılan sıkıntının müsebbibinin Kaleli olduğunu ileri süren Özer, “Tüm parti il yönetimi, ilçe teşkilatları, partiye emek veren insanlar yok sayılmıştır. Oturmakla bu işler olmuyor. Bunun hesabı sorulacaktır. Buna sebep olanlardan bu örgüt hesap soracaktır. Başka söyleyecek bir şey bulamıyorum” diye konuştu.

CİHAN



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,595 µs