En Sıcak Konular

Nisan karı yağan illerimiz

12 Nisan 2011 11:18 tsi
Türkiye, Nisan ayında yağan kara teslim oldu. İşte o illerimiz...

Bolu'da nisan karı etkili oluyor

Bolu kent merkezinde yoğun kar yağışı etkili oluyor. Sabah saatlerinde başlayan kar etkisini sürdürüyor. Kar kalınlığı 5 santimetreyi aştı. Araçlarda yolda ilerlemekte güçlük çekiyor.

 Elbistan'da yoğun kar yağışı

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sabaha kadar devam etti. Vatandaşlar, sabah evden çıktıklarından yoğun kar yağışının şokunu yaşadı. Kış mevsiminde bile bu kadar yağışı görmeyen vatandaşlar, bahar aylarında yer yer 25 santimetre kalınlığı bulan karı görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Tunceli'de nisan ayında kar yağışı

Tunceli’de bir haftadan beri devam yağmur yerini kar yağışına bıraktı. İlde, Nisan ayında yağmur ardından kar yağışının başlaması vatandaşları şaşırttı.  Gece saatlerinde başlayan yağmur yağışı, sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Vatandaşları hazırlıksız yakalayan kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Bazı vatandaşlar ise nisan ayında gerçekleşen kar yağışını şaşkınlıkla izledi. Yağış nedeniyle fazla yağış alan Nazımiye, Pülümür ve Ovacık ilçelerinde ulaşımın olumsuz yönde etkilendiği öğrenildi.

Nisan karı kayısı üreticilerini endişelendirdi

Malatya’da sabaha karşı başlayan kar yağışı kent merkezi ve yüksek kesimlerde etkili oluyor. Kentteki kayısı üreticileri, çiçeklerini henüz döken kayısı ağaçlarının zarar görmemesini umut ediyor.

Karadeniz ve Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına giren Malatya’da kar yağışı etkili oluyor. Kentin yüksek kesimleri ve merkezinde etkisini artıran kar yağışı, günlük hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Özellikle yüksek kesimlerde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle karayolları ekipleri yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışı yolda görüş mesafesi yer yer 20 metreye kadar düştü. Trafik ekipleri sürücüleri yakın takip ve aşırı hız konusunda uyarıyor. Kayısı üreticileri ise kayısı donmasına karşı uyarılıyor. Kış mevsimi boyunca hiç yağmayan karın nisan ayında düşmesi Malatyalıları şaşırttı. Nisan ayında gelen kar yağışını endişeyle karşılayan kayısı üreticileri ise don olayının gerçekleşmemesini ümit ettiklerini söyledi.

Nisan karı Doğu'yu teslim aldı

Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum dün gece saatlerinde Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Bölge illerinde hava sıcaklıkları 3 ile 5 derece arasında düşerken, bölge kar yağışının etkisine girdi.

Doğu Anadolu Bölgesi kara teslim oldu. Bölge illerinde çok sayıda köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Şehiriçi ve şehirlerarası trafikte aksamalar yaşandı. Erzurum'da kar kalınlığı 6 santimetreye ulaştı. Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 3 dereceyle Erzurum'da ölçüldü. Kar yağışının cuma gününe kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre; Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve kar yağışlı havanın cuma gününden itibaren Sibirya üzerine hareket edeceği belirtildi. Önümüzdeki hafta içerisinde kar yağışlı havanın yerini yağmura bırakması bekleniyor. Bölge illerinde dün gece en düşük hava sıcakları sıfırın altında olmak üzere olmak üzere şöyle gerçekleşti: Erzurum 3, Kars 2, Ardahan 2.

Erzurum'da 79, Ardahan'da 10, Ağrı’da 10 ve Kars'ta 12 olmak üzere toplam 111 köy yolunun kar nedeniyle ulaşıma kapandığı belirtildi. Bu arada Erzurum il merkezinde büyükşehir ve ilçe belediyeleri karla mücadele ekipleri temizlik çalışması başlattı.


Ardahan’da 10 köy yolu kar yağışı yüzünden ulaşıma kapandı

Ardahan’da etkili olan kar yağışı nedeniyle 10 köy yolu ulaşıma kapandı.  Ardahanlılar güne kar yağışıyla uyandı. Yağış sonrası il merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken, 10 köy yolu da kapandı. Karayolları ekipleri yol açma çalışmalarını sürdürürken, vatandaşlar ev ve işyerlerinin önünde biriken karı temizledi. Sabah yola çıkmak üzere hazırlanan sürücüler ise araçların üzerinde biriken karları süpürdü. Tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Ardahan-Şavşat karayolunda da ekipler yolun açık kalması için çalışmalarına devam ediyor. Kapalı bulunan 10 köy yolunun açılması için ise çalışmalar sürüyor.
   
Meteoroloji Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, gece en düşük hava sıcaklığı kentte sıfır altında 2 derece olarak ölçüldü.


cihan



Bu haber 475 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,707 µs