En Sıcak Konular

Dikkat! Biri bizi gözetliyor!...

0 0 0000 00:00 tsi
Dikkat! Biri bizi gözetliyor!... İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ümit Yüksel, elektronik denetim sistemiyle 20 günlük süre içinde 1389’u kırmızı ışık ihlali, 649’u da emniyet şeridi ihlali yapan toplam 2038 araca cezai işlem uygulandığını bildirdi. Peki ama niye?

İstanbul'da kameralı takip ile 20 günde 2 bin 38 ceza kesildi. 

"Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Haftası", İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.
Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen törende, İstanbul Valiliği adına anıta çelenk konulmasının ardından, İstiklal Marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu.
Törene katılan İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Gürsoy, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ümit Yüksel ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Muzaffer Hacımustafaoğlu, Taksim Meydanı’nda kurulan trafik çadırlarını gezdikten sonra Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene katıldılar.
Törende konuşan Ümit Yüksel, trafik güvenliği bakımından karayolunu kullanan yaya, yolcu ve sürücülerin dikkatini trafik sorununa çekmek ve insanları duyarlı hale getirmek amacıyla Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Haftası’nın kutlandığını söyledi.
Her yıl binlerce kişinin ölümüne, yaralanmasına, maddi zarara ve milli servetin kaybolmasına neden olan trafik kazalarının en alt seviyeye inmesinin, yalnız polisiye tedbirlerle değil, tüm kurum ve kuruluşların trafiğe gerekli önemi vermeleri ve sahip çıkmalarıyla mümkün olduğunu ifade eden Yüksel, şunları kaydetti:
"Ülkemizdeki motorlu taşıtların yüzde 20’si İstanbul’da bulunuyor.
Kentteki motorlu taşıt sayısı 2 milyon 364 bin 251’dir. 2006 yılında ilde 217 bin 999 trafik kazası meydana gelmiş, 282 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 12 bin 809 vatandaşımız yaralanmış, 350 milyon YTL de maddi hasar meydana gelmiştir. 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren Mart ayı sonuna kadar 54 bin 588 trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 62 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir."

"2819 POLİS, TRAFİK TESCİL VE DENETİMİNDE GÖREVLİ"
Yüksel, nüfusu 10 milyonu aşan İstanbul’da trafik tanzim ve denetleme hizmetleri verilen yol ağı uzunluğunun 3 bin 360 kilometre, tescil ve denetleme hizmetlerinde görevli trafik polisi sayısının ise 2 bin 819 olduğunu kaydetti.Yüksel ayrıca, 1510 fahri trafik müfettişi ile 1511 okul geçit görevlisinin gönüllü olarak trafik hizmetlerine destek
verdiğini dile getirdi.
Avrupa ülkelerinde araç ve nüfus sayısı Türkiye’den daha fazla olmasına rağmen daha az trafik kazası meydana geldiğini, ölü ve yaralı sayısının da daha düşük olduğunu dile getiren Yüksel, "Ülkemizde trafik kazalarının büyük bir bölümü insan unsurundan kaynaklanmaktadır. Bu da bizleri trafik eğitimi konusunda daha duyarlı olmaya yöneltmektedir.
Hepimiz kurallara uymayı, yaşam tarzı haline getirmeliyiz" dedi.
Yüksel, geçen yıl 756 okulda 225 bin 669 öğrenciye trafik eğitimi verildiğini, bu çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

"ELEKTRONİK DENETİM SİSTEMİ"
Trafik hizmetlerinin kameralarla tespiti ve cezalandırmaya yönelik elektronik denetim sistemi projesinin faaliyete geçtiğine işaret eden Yüksel, şunları söyledi:
"Halen 3 kavşakta kırmızı ışık, bir noktada da emniyet şeridi ihlalinin tespiti için kurulan sistem daha da yaygınlaştırılacak, trafik denetimlerinde etkinlik ve verimlilik daha yüksek düzeyde sağlanacaktır.
12 Nisan-2 Mayıs arasında yaklaşık 20 günlük süre içinde 3 kavşakta
kırmızı ışık ihlali yaptığı tespit edilen 1389, emniyet şeridi ihlali olan 649 araç cezai işleme tabi tutuldu. Uygulama sonucunda sürücülerin aynı noktada kural ihlallerinde zaman içinde yüzde 80 düşüş olmuştur." İstanbul Büyükşehir belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Muzaffer Hacımustafaoğlu da il genelinde 1215 sinyalizasyon sistemi bulunduğunu, 115 kamerayla trafiğin izlendiğini, yol durumunu bildiren 8 pano olduğunu ve kırmızı ışık ihlali tespiti için de kamera sayısının 100’e çıkarılmasını hedeflediklerini söyledi.

Trafik kazalarının, sadece kamu kurumlarının gayretleriyle önlemeyeceğini, eğitimin çok önemli olduğunu anlatan Hacımustafaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 130 bin öğrenciye trafik eğitimi verildiğini kaydetti.

İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Gürsoy da hatalı sollama, aşırı hız, yakın takip ve emniyet kemeri kullanmamanın en başta gelen trafik ihlallerini oluşturduğunu, kazaların da bu gibi bireysel hatalardan kaynaklandığını söyledi.Gürsoy, trafik kazalarını tamamen önlemenin mümkün olmadığını, ancak en az düzeye indirmenin ellerinde olduğunu ifade etti.

Törende konuşmaların ardından bir öğrencinin trafik konulu müzik dinletisinin ardından Doğuş Çocuk Trafik Kulübünün ilkokullar arası düzenlediği trafik konulu resim, müzik, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törende, hiç kaza yapmamış ve trafik cezası kesilmemiş 4 sürücüye de plaket sunuldu.

Milliyet



Bu haber 304 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,016 µs