En Sıcak Konular

'Genelkurmay Başkanı'nı görevden alın'

8 Nisan 2011 17:16 tsi
Halkın Avukatları Platformu Sözcüsü Avukat Süleyman Küçüksucu, Genelkurmay Başkanlığı'nın Balyoz Davası ile ilgili açıklamasına tepki gösterdi.

 Genelkurmay'ın amiri konumundaki Başbakanlığın bu tür açıklamalar karşısında gerekeni yapması gerektiğini belirten Küçüksucu, "Aklına gelenin başıbozuk bir görüntü içinde kendi görev alanı dışında beyanatlar vermesine engel olunmalıdır. Bu personel görevden alınmalıdır." dedi.
Halkın Avukatları Platformu üyeleri Konya Bera Otelde bir toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan platform sözcüsü Süleyman Küçüksucu, Balyoz ve Ergenekon davalarının medya marifetiyle örtülmeye çalışıldığını belirtti.

Ergenekon, Kafes ve Balyoz davalarının Cumhuriyet tarihinin en önemli davarları olduğunu vurgulayan Avukat Küçüksucu, "Biz ülkenin kanlı ve karanlık yakın tarihini aydınlatacağını düşündüğümüz bu davaların herhangi bir etkiye maruz kalmadan karara bağlanmasını istiyoruz. Başbakanlık, Genelkurmay'ın amiri olması hasebiyle bu tür açıklamalar karşısında gerekeni yapmalıdır. Aklına gelenin başıbozuk bir görüntü içinde kendi görev alanı dışında beyanatlar vermesine engel olunmalıdır. Bu personel görevden alınmalıdır." dedi.

Küçüksucu, Genelkurmay'ın yargı kararına saygı duyması gerektiğini vurguladı. Denge Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Erhan Şahin ise Genelkurmay'ın açıklamalarını hukuk devleti adına bir talihsizlik olarak değerlendirdi. Şahin, Genelkurmay açıklamasının Ergenokun soruşturması kapsamında adı ön plana çıkan Zekeriya Öz'ün bu yetkisinin kaldırılarak terfian başsavcı vekilliğine atanmasından hemen sonra yapılmasının dikkat çekici olduğunu bildirdi. Siyasiler ve devlet kurumlarında yapılan bir takım sorumsuz açıklamaların yargıyı baskı altına aldığının altını çizen Şahin, "Yargı sağlıklı bir şekilde yürütülmek zorundadır. Buna kimse müdahale etmemelidir. Oynanan oyunların farkında olan halkımız yüzyılın davaları hakkında yapılan sulandırma çalışmaları ve propagandayı gayet iyi görmektedir." diye konuştu.

Şahin ayrıca, TSK personeli olmak, hakim olmak, avukat olmak veya profesör olmanın kimseyi adalet önünde avantajlı konuma getirmeyeceğini sözlerine ekledi.

CİHAN

 



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,534 µs