En Sıcak Konular

Patentsiz il kalmadı!

8 Nisan 2011 15:09 tsi
İlk patent kanununun kabul edildiği 1879 yılından bu yana ilk kez Türkiye'de patent başvurusunda bulunmamış ilk kalmadı.

Dünyadaki ilk patent kanunu 1879 yılında Osmanlı Dönemi'nde kabul eden Türkiye'de 132 yıl sonra ilk kez patent başvurusu yapılmayan il kalmadı. Türkiye'nin önde gelen patent firması Adres Patent tarafından Türk Patent Enstitüsü'nün yayınladığı son istatistiklere göre yapılan araştırma; Şubat ayı itibari ile 81 ilin hepsinde patent başvurusunda bulunduğunu ortaya koydu.
Adres Patent tarafından yapılan araştırmaya göre; geçtiğimiz Şubat ayında bugüne kadar hiç patent başvurusunda bulunmamış olan Ardahan'da 1 Artvin'de 4, Kars'ta ise 5 patent başvurusu yapılmasıyla Türkiye'nin başvurusu olmayan ili kalmadı.

TPE'nin istatistiklerine göre Adres Patent tarafından hazırlanan rapora göre; Türkiye 2011 Şubat ayını 38411 başvuru ile kapattı.

Adres Patent tarafından TPE verilerine göre hazırlanan rapor sevindirici bir gelişmeyi daha gözler önüne serdi. 1997 yılından bu yana ilk kez Türkiye'deki patent başvuruları 'küçük patent' olarak ifade edilen faydalı model başvurularının üstüne çıktı.

Çavuşoğlu: "Artık Daha Ciddi Buluşlar Yapıyoruz"

Türkiye'de patent başvurularının, 'küçük patent' olarak tanımlanan ve bir buluşa ek bir fayda sağlama amacı güden faydalı model başvurularının üzerine çıkmasının artık daha ciddi buluşlar ortaya koyduğumuzun bir göstergesi olduğunun altını çizen Adres Patent Genel Müdürü Av. Ali Çavuşoğlu; "2011 yılına kadar Türkiye'de faydalı model başvuruları patent başvurularını gölgede bırakıyordu. Artık patent başvurularının daha fazla olması AR-GE çalışmalarının arttırıldığını ve daha ciddi buluşlar çıkardığımızı gösteriyor. Bu Türkiye için çok büyük bir gelişme" diye konuştu.

haberler.com



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,516 µs