En Sıcak Konular

Diyanet'ten 'merhamet' sitesi

8 Nisan 2011 15:07 tsi
Diyanet İşleri Başkanlığı, 14–20 Nisan 2011 tarihleri arasında kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası ana teması "Hz. Peygamber (sav) ve Merhamet Eğitimi" konusunda kamuoyunu bilgilendirmek için www.merhamet.org adresli internet sitesi kurdu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamada, bu yıl Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ana teması "Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi" olarak belirlendiği açıklanmıştı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de yayımladığı mesajda, tarih boyunca ortak insanî bir değer olarak kabul edilen merhametin, hayatın her alanından hatta dünyadan çekilmeye başladığını, bu kıymetli duygudan boşalan yeri, şiddet, öfke ve zorbalık gibi insanoğlunun ortak aklı tarafından asla tasvip edilmeyen olumsuz duyguların doldurduğunu görmenin üzücü olduğu kadar düşündürücü bir durum olduğuna dikkat çekmişti.

Bütün boyutlarıyla şiddete 'dur' deme kararlılığının ancak bilinçli ve kapsamlı politikalarla hayata yansıyacağı, atılacak adımların çıkış noktasının ise 'merhamet' olacağına vurgu yapılan mesajında, bu bağlamda 'âlemlere rahmet olarak gönderildiği' bizzat Yüce Allah tarafından bildirilen bir Peygamber'in tebliğinde yer alan merhamet vurgusunun yeniden okunmayı, üzerinde düşünülmeyi ve şiddetin açtığı yaralara merhem olarak sunulmayı beklediğine işaret etmişti.

Hafta boyunca Diyanet İşleri Başkanlığı ve il müftülüklerince gerçekleştirilecek etkinliklerde, Hz. Peygamber(sav)'in şefkat ve merhametini anlatmak, merhameti bütün boyutlarıyla toplumun gündemine taşımak, kişide ve toplumda merhamet duygusunu güçlendirebilmek, şefkati duygu dünyasından eylem boyutuna geçirebilmenin yollarını konuşulacak. 'Merhamet eğitimi'ne ağırlık verilecek etkinliklerle, Hz. Peygamber(sav)'in izinde fiilî bir merhamet seferberliği başlatmak ve merhameti hayatın her alanına dâhil etmek için toplumsal farkındalık oluşturulmaya çalışılacak.

Başkanlık, bu hedef doğrultusunda planlanan birçok etkinliği yanı sıra bir de internet sitesi kurdu. www.merhamet.org adresli sitede 'merhamet'in önemine dikkat çeken ayet, hadis, makale, hikâyeler, özlü sözler ve şiirler yer alıyor.

Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı, tüm vatandaşları hafta boyunca düzenlenecek etkinliklere katılmaya davet etti. Hz. Peygamber (sav) ve merhametin bütün boyutları ile anlaşılmaya ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Çakı, bu konuda www.merhamet.org sitesinden de istifade edilebileceğini ifade etti.

cha



Bu haber 921 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,724 µs