En Sıcak Konular

Anavatan'dan tam destek!

0 0 0000 00:00 tsi
Anavatan'dan tam destek! Anavatan Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle ilgili Anayasa değişikliği paketine tam destek vereceklerini söyledi.

Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle ilgili Anayasa değişikliği paketini destekleyeceklerini bildirerek, ''Arkadaşlarımızın tamamını Meclise getirmeye kararlıyız'' dedi. TBMM'de gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Nihayet cumhurbaşkanı adayı, adaylıktan çekildi'' diyen Sarıbaş, sürecin devam ettiği görüşünde olduklarını, Anayasa gereği, yeni Meclis seçilinceye kadar Meclisin görevlerinin devam ettiği kanaatini taşıdıklarını vurguladı. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini 2 yıldan beri savunduklarını hatırlatan Sarıbaş, ''2 yıl önce yapılmış olsaydı krizler yaşamayacaktık'' dedi.

Genel Kurula bugün getirilecek olan teklifi desteklediklerini bildiren Sarıbaş, ''ANAVATAN olarak Ankara'da bulunan bütün arkadaşlarımızla, ki 18, 19'u sanıyorum Ankara'da, Genel Başkanımız da dahil gelip beyaz oylarımızı vereceğiz. Milletin hayrına olan bu... Milletin hayrına olan cumhurun başını cumhurun seçmesidir'' diye konuştu. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin daha güzel olacağını ifade eden Sarıbaş, ''Biz buna inandığımız için buradayız... Ne AK Parti'nin ne de CHP'nin arkasına takıldığımız için değil. Özal'ın cumhurbaşkanlığından beri halkın seçmesini savunduğumuz için buradayız. Aklın yolu bir. Çeşitli yolları deneyen iktidar partisi, nihayet aklın yoluna gelmiştir'' görüşünü savundu. -''YSK'YA BAŞVURMAYACAĞIZ''- Seçimin tarihi konusunda hukuki tartışmalar yapıldığını hatırlatan bir gazetecinin ''Gül'ün adaylıktan çekilmesinin ardından ne olacağı?'' sorusu üzerine Sarıbaş, Meclisin seçim tarihi olarak 22 Temmuz kararını aldığını, görevi YSK'nın yürüteceğini ifade etti. Sarıbaş, ''Bu saatten sonra Anayasayı da Meclis kararını da uygulayacak olan YSK'dır. YSK'nın tarihi değiştirme yetkisi vardır. Ancak YSK Başkanı, en erken tarih olarak bunu belirlediklerini söyledi. Eğer bunu değiştirecek bir gerekçe görürlerse, ona karar verecek olan da YSK'dır. YSK'nın yetkisine giren bir hususta Parlamentonun, bizlerin bir şey söylemesinin anlamı yok'' dedi. ''YSK'ya başvurunuz olabilir mi?'' sorusuna Sarıbaş, ''Bizim başvurumuz olmayacak. Ama herkes başvurabilir. Vatandaş da başvurabilir'' karşılığını verdi. -''KAÇ KİŞİ DÖNDÜ BİLMİYORUM''- Anayasa değişikliği paketinin oylamasına ANAVATAN'lı milletvekillerinin katılıp katılmayacağı sorusu üzerine, Genel Başkan Erkan Mumcu'nun Ankara'da olduğunu ve Genel Kurula da geleceğini bildiren Sarıbaş, ''Arkadaşlar dün itibarıyla İstanbul'daydı, kaç kişi döndü bilmiyorum. Ama biz akşamdan beri mesaj çekiyoruz arkadaşlarımıza... Hepsini Meclise getirmeye kararlıyız'' dedi. Sarıbaş ''367'ye ulaşılır mı?'' sorusun üzerine de ''Onu bilemem. Gizli oylama... İktidar partisinin nasıl tavır alacağını bilmiyorum. Ama biz ANAVATAN olarak buna gönülden inanıyoruz. Cumhurbaşkanının halkın seçmesinin bu millete, demokrasiye çare olduğuna inanıyoruz. AK Parti'ye söz verdiğimiz için değil, hakikate inandığımız için gidip oy vereceğiz'' diye konuştu.

Haber10



Bu haber 343 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,729 µs