En Sıcak Konular

Cihaner: Gözaltına alınma sırasında direnme göstermedim

8 Nisan 2011 12:20 tsi
Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, gözaltına alınma sırasında bir direnme göstermediğini belirterek, direnmesi halinde farklı şeylerin olabileceğini söyledi.

Basına yansıyan oda konusunda ise Cihaner, odanın, ifade almak için yapıldığını, kanuna uygun olduğunu savundu.Yargıtay'da görülen davanın ardından açıklamalarda bulunan Cihaner, basında yer alan bir takım görüntülerin daha önce de servis edildiğini kaydetti.

Görüntüler için "eşkiyalığın ispatı oldu." diyen Cihaner, o görüntülerle ilgili asıl sorulması gereken sorunun ise "Savcılık ve emniyette olan, bizim hala ulaşamadığımız görüntüler nasıl oluyor da saptırarak belli medyaya servis ediliyor" olduğunu ileri sürdü. Bunu herkesin sorgulamasını isteyen Cihaner, "Bu servisi yapanlar kimler? Hukuksuz dinlemeleri servis eden kimler? O görüntülerle ilgili çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Ben orada direnmedim. Direnseydim farklı şeyler olabilirdi, toplumun genelini etkileyebilirdi." diye konuştu.

Basında yer alan adliyedeki "gizli oda, derin oda" iddiaları konusunda da konuşan Cihaner, bunların akıl dışı iddialar olduğunu savundu. Odanın, adliyenin koridorunda olduğunu ve anahtarının yazı işleri müdüründe bulunduğunu anlatan Cihaner, Avrupa Birliği şartlarına uygun bir oda olduğunu ileri sürdü. Her adliyede olması gerektiğini savunan Cihaner, Türkiye'de teşhis ve ifade almanın hakim ve savcıların odalarında yapıldığını, odayı da bu amaçla yaptırdığını savundu. Odada bilgisayar ve kamera dışında başka bir şey olmadığını dile getiren Cihaner, bu odada da herhangi bir arama yapılmadığını söyledi. Odanın hala orada durduğunu kaydeden Cihaner, şahsına yönelik karalama kampanyası yapıldığını ve alçakça saldırıldığını iddia etti. Bunların deli saçması şeyler olduğunu ve dikkate alınmamasını isteyen Cihaner, odayı cemaat soruşturması öncesi Erzincan'a gider gitmez yaptığını belirtti. İfade alma odalarının her adliyede insan haklarına uygun olarak olması gerektiğini dile getiren Cihaner, yazılan şeylerin doğru olmadığını savundu.

Basında yer alan 'kafa atmaya' yönelik olarak ise Cihaner, bunu oradaki hukuksuzluğun boyutunu vurgulamak için açıklamayı yaptığını ileri sürdü. Cumhuriyet savcılarının görevinin belli olduğunu ve kolluk görevi olmadıklarını anlatan Cihaner, insanların meşru direnme hakkı olabileceğini ifade etti. Cihaner, Erzurum'daki dosyanın gelmemesi konusunda da siyasi iktidarı suçladı.

cihan



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,980 µs