En Sıcak Konular

Hafta sonu hava nasıl olacak?

8 Nisan 2011 11:56 tsi
Pazar günü hava sıcaklıkları 5-7 derece azalacak...

Pazar gününden itibaren hava sıcaklıkları kuzeybatı kesimlerden başlamak üzere ülke genelinde hissedilir şekilde 5 ila 7 derece azalacak. Soğuk ve yağışlı havanın hafta ortasına kadar ülke genelinde etkili olması bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yurt geneli, bugün öğle saatlerinden sonra Karadeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek. Yağışların yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde etkili olması bekleniyor. Yağışlı havaya rağmen, hava sıcaklıkları bugün kuzey kesimlerde 4 ila 6, iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak.

Yarın ise (cumartesi) akşam saatlerinden itibaren ülke, Karadeniz ve Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyıları dışında tüm yurtta yağış bekleniyor. Hava sıcaklığı sabah saatlerinden itibaren Karadeniz, İç ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Pazar günü ise hava sıcaklıkları kuzeybatı kesimlerden başlamak üzere ülke genelinde hissedilir derecede, 5 ila 7 derece azalacak. Soğuk ve yağışlı havanın hafta ortasına kadar ülke genelinde etkili olması bekleniyor.

Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, bu akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile gece ve yarın sabah saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Karla karışık yağmur ve kar şeklindeki yağışların, Pazar günü hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalmasıyla birlikte, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda, Pazartesi ve Salı günü iç ve doğu bölgelerde görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının azalması ve karla karışık yağmur ve kar şeklindeki yağışların neden olabileceği ulaşımda aksamalar, gribal enfeksiyon gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; sabah saatlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.(16)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı.(17)

İZMİR: Parçalı bulutlu.(22)

ANTALYA: Parçalı bulutlu.(19)

SAMSUN: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah ilk saatlerde ve akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı.(18)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde ve gece saatlerinde yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(9)

DİYARBAKIR: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı.(16)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, Çanakkale çevreleri dışında bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; sabah saatlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

EGE: Parçalı bulutlu, akşam saatlerinde Kütahya çevreleri sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı, doğusu zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzeybatısından başlayarak, kuzeyi aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sinop çevreleri, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, akşam saatlerinde bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah il saatlerde Samsun çevreleri, akşam saatlerinde Orta Karadeniz bölümü, gece saatlerinde bölge geneli sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Malatya dışında bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, bölgenin kuzey ve doğusunun yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Adıyaman ve Şanlıurfa çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. (AA)

 



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,668 µs