En Sıcak Konular

Cihaner davası, Erzurum'daki dosyaya takıldı

8 Nisan 2011 10:59 tsi
Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in "Görevini kötüye kullanmak ve imar kirliliğine neden olmak ve evrakta sahtecilik" suçlamasıyla açılan davanın görülmesine, Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde devam edildi.

Dava, Erzurum'dan istenen dosyanın gelmemesi sebebiyle ikinci kez ertelendi.Daire Başkanı Ersan Ülker, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nden istenen, Cihaner'in Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı döneminde yürüttüğü 'cemaatlere' ilişkin dava dosyasının gönderilmesine ilişkin yazılan yazıya bir cevap verilmediğini açıkladı.

Yargıtay savcısı, bu dosyanın gelmesine ilişkin yazılan yazının cevabının beklenmesini talep etti. Cihaner'in avukat Turgut Kazan ise mütalaanın görüşüne katılmadıklarını ifade etti. Görevi kötüye kullanma suçu işlendiğinin ileri sürüldüğünü hatırlatan Kazan, "Dosyanın, gelmeden değerlendirmesi mümkündür. Beklenmesi, sonucu değiştirmeyecektir. Suç var mı, yok mu tartışmasıyla sorun çözülebilir." dedi.

Sanık İlhan Cihaner de suçun değerlendirilmesi suçun oluştuğundan geriye doğru yapıldığını, sonraki eylemlerin buna etkisi olmadığını savundu. Yargı tarihinde ilk defa yürüyen bir soruşturmaya müdahale edildiğini iddia eden Cihaner, Erzurum'daki dosyanın beklenmesinin bir anlamı olmadığını savundu. Erzurum'daki dosyada beraat veya mahkumiyet de çıksa kendi hukuki tespitinin doğru olduğunu ileri süren Cihaner, bu kararı verenlerin görevi kötüye kullanmasından mahkum edilmesini istedi. Dosyanın sonuca etkisinin olmadığını iddia eden Cihaner, bu davaların siyasallaştığını ve dosyanın bu nedenle bekletildiğini iddia etti.

Daire Başkanı Ersan Ülker, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nden istenen Cihaner'in Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı döneminde yürüttüğü 'cemaatlere' ilişkin dava dosyasının gönderilmesine ilişkin yazılan yazıya bir cevap beklenmesine karar verildiğini belirterek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

CİHANER'İN TERÖR SUÇU DOSYASI AYRILMIŞTI

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, Cihaner hakkındaki davada, Cihaner'in üzerine yüklenen suçun Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nca "görev suçu" kabul edildiğini belirterek, Cihaner'in "Ergenekon terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılandığı davada, Adalet Bakanlığı'ndan soruşturma izni alınmadığı gerekçesiyle dava dosyasını tekrar Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermişti.

Cihaner'in dava dosyası Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilecek. Başsavcılık, Cihaner'in yargılanması için Adalet Bakanlığı'ndan soruşturma izni talep edecek.

cihan



Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,899 µs