En Sıcak Konular

Bülent Arınç tepkilere cevap verdi

8 Nisan 2011 10:03 tsi
Bülent Arınç tepkilere cevap verdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'de basın özgürlüğünün gerilediği yönündeki iddialara cevap verdi...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'de basın özgürlüğünün gerilediği yönündeki ulusal ve uluslararası kampanyalara Washington'dan cevap verdi.

ABD'deki düşünce kuruluşu German Marshall Fund'da konuşan Arınç, Türkiye'de gazetecilerin hiçbir zaman mesleki faaliyetlerinden dolayı suçlanamayacağını ifade etti. Türkiye'de şu anda yaklaşık 25 gazetecinin tutuklu olduğunu söyleyerek, "Suçlandıkları konu ve mahkeme kararları şudur: Terör örgütünün üyesi olmak, terör örgütünün propagandasını yapmak, terör örgütüyle bağlantılı destekte bulunmak. Gazetecidir ama adi suç işlemiştir. Gazeteci de suç işleyebilir, hırsızlık yapabilir, trafiğe çıkar canavar olabilir, o da bizim gibi insan." diye konuştu.

Bülent Arınç, konuşmasında, Ergenekon sanığı Ergün Poyraz'dan örnek verdi. Poyraz'ın bir gazeteci olduğunu ancak para karşılığında AK Parti'nin önde gelen üç kurucusu aleyhine kitap yazdığını hatırlatarak, "Ona para vererek bunları yazdıranlar da, verilen paranın makbuzu da şu anda Ergenekon dosyasının içerisinde. Yani seçilmiş siyasetçileri kötüleyerek, lekeleyerek, 28 Şubat sürecinde ve ondan sonra olduğu gibi iftiralarla ve bazı karanlık güçlerle işbirliği yapanlar başka ülkelerde de vardır." ifadelerini kullandı. Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın kendisini bu suçu işlemeye gazetelerin manşetlerinin ittiği yönündeki sözlerine de temas eden Başbakan Yardımcısı, şöyle devam etti: "Bu, o davada çok önemli bir gelişme. Ama bizim de gözümüzü açacak bir gelişme. Gazete var, gazeteci var ama hedef gösteriyor. Ve bundan etkilenen insan da eline silah alıp masum bir insanı öldürebiliyor." Arınç, mahkemelere de 'süratle' karar verme ve tutuklamanın cezaya dönüşmemesi çağrısında bulundu.

cihan



Bu haber 908 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,337 µs