En Sıcak Konular

Ülkücüleri ayağa kaldıran 12 Eylül haberi

8 Nisan 2011 09:06 tsi
Ülkücüleri ayağa kaldıran 12 Eylül haberi

12 Eylül darbesiyle ilgili yargı sürecinin başlaması büyük yankı uyandırdı.

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Alaattin Aldemir, herkesin davacı olması için ellerinden geleni  yapacaklarını açıkladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 12 Eylül darbesinin hayatta olan üyeleri Kenan Evren, Nejat Tümer ve Tahsin Şahinkaya hakkında 'Anayasal düzeni yıkmak' ve 'insanlığa karşı işlenen suçlar' kapsamında soruşturma başlatması olumlu karşılandı.

Merhum Alparslan Türkeş döneminde Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapan Alaattin Aldemir, 12 Eylül darbesiyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Savcı Murat Demir'i görevlendirmesinin güzel bir hediye olduğunu söyledi. Davaya müdahil olacaklarını açıklayan Aldemir, herkesin davacı olması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

"Demokrasi için önemli"

Cihan TV Network tarafından hazırlanan 'Anadolu'da Sabah Programı'na konuk olan Aldemir, amaçlarının, dünden intikam almak değil, yarının Türkiyesi'nin önünün açılması olduğunu ifade etti.  Aldemir, referandumda 'evet' dediklerini hatırlatarak, "Bizim için güzel bir hediye oldu. Bir daha darbe ve cuntaya  tevessül edilmemesine yönelik mesajdır. Demokratikleşme açısından çok önemlidir. 12 Eylülcüler'in yargılanmasına müdahil olacağız. Herkesin davacı olması için elimizden geleni yapacağız, destek vereceğiz. Kimse bundan böyle bu tür şeye teşebbüs edemesin. Vicdani sorumluluk sahibinde olan çok sayıda ülküdaşımız, referandumda 'hayır' dedikleri için bugün vicdani pişmanlık içindeler. Ama üzülmelerine gerek yok, Türkiye doğru yola girmiştir. Bundan sonra demokratikleşmeye katkı sağlasınlar" dedi.

Talimatla işkence

30 yıl sonra da olsa hesap sorulmasından insanın mutlu olduğunu vurgulayan Aldemir, "Talimatla işkence yapan binlerce polis, asker ve gardiyan vardı. Zulüm mekanizmasını işletenler neler hissetti, onu merak ediyorum" dedi.

"FAİLLER BELLİ SÜREÇ ÇOK BASİT"

12 Eylül askeri darbesini soruşturduğu için meslekten ihraç edilen eski savcı Sacit Kayasu, "12 Eylül soruşturmasına atanan savcının yapacağı çok basit bir işlemdir. Çünkü darbe yapılmıştır. Her şey ortadadır. Failleri bellidir" dedi.

"İlk iş 3 generali yargılamak"

Savcının yapacağı işin sanıkları ve şikayetçileri çağırıp ifadesini almak olduğunu söyleyen Kayasu, "Daha sonra da değerlendirmesini yapıp dava açmaktır. En fazla 1 ay sürecek bir işlemdir. Ama süreç nasıl işleyecek önümüzdeki günlerde savcı belirleyecek. Ama bilinmelidir ki darbe yapmak görev suçu değildir.  İlk başta yapılacak olan 3 generali yargı önüne çıkarmaktır. Diğerleri için de gönüllü yaptığına dair bir ibare bulunmazsa onlar için de takipsizlik kararı verilebilir" diye konuştu.

bugün

 



Bu haber 1,314 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,713 µs