En Sıcak Konular

Gazetecinin aracına kurşun

7 Nisan 2011 22:14 tsi
Sabah Gazetesi muhabiri Mustafa Kaya'nın aracına kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından açılan ateş sonucu mermi isabet etti. Olayda ölen ya yaralanan olmazken, polis soruşturma başlattı.

Kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından açılan ateş sonucu Eyüp E-5 Karayolu Vatan Caddesi yol ayrımında ilerlemekte olan içinde Kaya'nın da bulunduğu 34 EM 0185 plakalı Özgür Abacı yönetimindeki otomobile mermi isabet etti. Araçlarının zarara uğradığını fark eden Abacı otomobili yol kenarına çektiğinde, otomobilin sol arka kelebek camına isabet eden kurşunla kırıldığını tespit etti. Bunun üzerine durumu polis ekiplerine haber verdiler. Polis ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu. Kurşunun kurusıkıdan bozma bilye atar tabancadan çıktığı tespit edildi.

Karşıdan ateş edilse mermi bana ya da şoför arkadaşa gelebilirdi diyen polis-adliye muhabiri Kaya olayı şöyle anlattı: "Seyir halindeyken bir anda çat diye bir ses duyduk. Ben o sırada dizüstü bilgisayarımda haber yazıyordum. Sesi duyar duymaz aracı yol kenarına çektim. Önce araca bir taş değdiğini zannettim. Ancak otomobili incelediğimizde muhtemelen bilye atar tabancadan çıkan bir merminin camı kırdığını tespit ettik. Polisler hareket halindeki bir otomobilden ateş edildiğini söylediler. Rastgele de ateş edilmiş olabilir. Bilinçli de atılmış olabilir. Şans eseri ucuz atlattık."

Düşmanınız var mıydı? sorusuna ise Kaya, "Hayır. Gazeteciyiz biz. Haber yapıyoruz. Düşmanımız çok. Ama ihtimal vermiyorum" ifadelerini kullandı.

Polis ekiplerinin konuyla ilgili araştırması sürüyor.

(CİHAN)



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,868 µs