En Sıcak Konular

TSK'dan dikkat çeken zamanlama

7 Nisan 2011 17:49 tsi
TSK'dan dikkat çeken zamanlama
Genelkurmay Başkanlığı tarafından Balyoz sanıkları ile ilgili yapılan ve Türkiye'yi ayağa kaldıran açıklamanın sırrı çözüldü.

İŞTE TSK AÇIKLAMASI İLE İLGİLİ YAPILAN EN ÇARPICI TESPİT:

TSK’dan gelen açıklama

Askerler uzun süredir devam eden sessizliklerini dün bozdular ve devam eden Balyoz davasıyla ilgili ilginç bir çıkış yaptılar.

Süreci kısaca özetleyen ve meselenin ne olduğunu mahkemeye ve kamuoyuna anlattık diyen satırların ardından şu ifade geliyor: ‘Türk Silahlı Kuvvetlerinin görevli ve emekli 163 personelinin tutukluluk halinin devamını anlamakta güçlük çekilmektedir.’

Bu açıklama zamanlama açısından ilk bakışta çok garip sayılmayabilir. Zira önceki gün sanıkların tutukluluk hallerine yapılan itiraz tekrar reddedildi. Dolayısıyla, bu açıklamanın buna tepki olduğu düşünülebilir.

Öte yandan bu açıklamanın Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’ün ‘terfi’sinin ardından gelmiş olması da manidar sayılabilir. Acaba birileri sürecin artık farklı bir yönde ilerleyeceğini mi düşünüyor sorusu akla geliyor hemen.

Ancak, bunların hepsinden daha ilginç olan şu: Son günlerde bir başka önemli tartışma devam ediyor. İddiaları hatırlayalım. Gülhane Askerî Tıp Akademisi’nin (GATA) Nöroloji Anabilim Dalı’nda görevli 6 doktor, hareket bozukluğu hastası 20 Mehmetçiğin beynine yüksek elektro-manyetik alan uygularken görüntüleniyor.

TSK’dan gelen son açıklamayı, bir de bu ‘kobay’ tartışmalarıyla birlikte okumak herhalde daha doğru bir yaklaşım olabilir.

Tekrar baştaki tezimize dönelim. Süreçteki ayrıntıların bir önemi yok. Bu bir hesaplaşma ve tasfiye süreci. Çok da uzak olmayan bir gelecekte bu tartışmalar bitecek ve söz konusu ayrıntıların çoğunu hatırlamayacağız bile.


(NASUHİ GÜNGÖR-STAR GAZETESİ)

 



Bu haber 1,358 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,121 µs