- Video | " /> - Video | "/>

En Sıcak Konular

ABD, Afganistan'da yeni silahlar deniyor - Video

7 Nisan 2011 14:49 tsi
ABD, Afganistan'da yeni silahlar deniyor - Video Amerikan ordusu için duvarların arkasına gizlenmiş askerleri vurabilen gizli silah ilk olarak Afganistan’da kullandığı ortaya çıktı.

ABD ordusunun daha önce gizli silahlarını Afganistan'da kullandığı biliniyor. Mayına karşı kullanılan akıllı bombalar buna bir örnek. ABD'nin Afganistan'ı deneme alanı olarak görmesine son örnek ise yüksek teknolojiye sahip bir tüfek.

ABD silah şirketleri, binalarda ya da sığınaklarda saklanan ve görüş açısında olmayan düşman askerlerini öldürmek için yeni bir silah geliştirdi. Bilimkurgu filmlerinden çıkmış gibi görünen bu silahın tetiğine basıldığında, silahtan havaya doğru bir el bombası fırlatılıyor. Normal şartlarda hedefin çok üzerinden ıska geçmesi gereken el bombası gizlenen düşmana doğru yöneliyor ve düşmanın tam üzerinde patlıyor. Bunu sağlayan da silaha monte edilmiş ileri lazer sistemleri.

XM-25 olarak adlandırılan ama askerler arasında ‘punisher-cezalandırıcı’ lakabı takılan bu silah ABD ordusunun gelecekte kullanacağı silahlardan biri. Henüz prototip aşamasında olan silahın denemelerini gösteren en geniş video geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Ancak denemeler sadece kapalı alanlarda yapılmadı.


BU GİZLİ SİLAH AFGANİSTAN’DA DENENDİ

ABD Ordusu’ndan gelen bilgilere göre bu silahtan beşi Afganistan’da düzenlenen dokuz farklı operasyonda kullanıldı. Ordudan yapılan açıklamada ‘cezalandırıcı’nın ölümcül çatışmaları kısa sürede sonlandırdığı belirtildi.

Akıllı teknoloji kullanan ilk küçük silah olan XM-25, el bombasının dışında farklı mühimmatlar da kulanması öngörülüyor. Pentegon, 12 bin 500 adet XM-25 siparişi vermeyi planlıyor. (IHA)




Bu haber 1,307 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,720 µs