En Sıcak Konular

Rekabet, LPG'nin fiyatını düşürdü

3 Nisan 2011 14:47 tsi
Dünya'nın en pahalı akaryakıtını kullanan ülkeler arasında ilk sırada yer alan Türkiye'de, promosyon dağıtması yasaklanan akaryakıt firmaları müşteri çekmek için fiyatları düşürüyor.

Rekabet nedeniyle ucuzlayan akaryakıt, sürücülerin yüzünü güldürüyor.Sakarya'da LPG satışı yapan akaryakıt istasyonları arasındaki rekabet vatandaşa yaradı. 1.94 ila 2.23 lira aralığında satışı yapılan LPG'nin fiyatı 1.79 liraya kadar düştü. Adapazarı ilçesinde Kirişhane Caddesi'ndeki bir LPG istasyonunda otogazın litre fiyatı, rekabet dolayısıyla 1.94 liradan 1.79 liraya düştü.

LPG'nin litresinin 2 liranın üzerine çıktığı bir dönemde 1.79 liradan satışının yapılması, sürücüleri memnun etti. Ucuz otogaz nedeniyle istasyonda zaman zaman kuyruk oluştu.

İstasyon sahibi Ali Gündoğar, Cihan Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, LPG'nin fiyatını rekabet dolayısıyla düşürdüklerini belirterek, "LPG'nin pompa satış fiyatı 2.23 lira. Biz fiyatı 1.79 liraya kadar düşürdük. Müşterilerimize jest olsun istedik. Gazda kar marjları yüksek. Ucuz satış yaptığımız için eleştiriliyorduk. 'Kötü gaz satışı yapıyorsunuz' diye gerçek dışı iftiralar atıyorlar. Biz de LPG'nin ucuza satılabildiğini göstermek ve rekabet için fiyatları düşürdük. Gazdaki kar marjını görsünler. Türkiye'deki en düşük LGP'yi satıyoruz diyebilirim." şeklinde konuştu.

Aracına LPG aldığı istasyonda, 1.79 liralık litre fiyatını görünce şaşırdığını söyleyen Fahri Kara isimli vatandaş, "Fiyatı görünce çok şaşırdım. Otogaz iki liranın üzerindeydi. Esnafım, aracımı sıklıkla kullanıyorum. Pahalı akaryakıt bizi olumsuz etkiliyor. Fiyatların düşmesi çok güzel olmuş. Rekabet, halkın yararına olan bir şey." dedi.

cihan



Bu haber 746 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,047 µs