En Sıcak Konular

Kazakistan'da oy verme işlemi başladı

3 Nisan 2011 12:19 tsi
Kazakistan cumhurbaşkanlığı seçiminde oy verme işlemi sabah yerel saatle 07:00’de (TSİ 04.00) başladı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği seçimler akşam 20:00’de sona erecek.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in ailesinden oy kullanmaya ilk olarak büyük kızı Dariga Nazarbayeva geldi. Daha sonra ikinci kızı Dinara Kulibayeva ve damadı Timur Kulibayev oğluyla birlikte oy kullandı. Saat 10:00’da Milli Kütüphane’de 182 nolu sandıkta eşi Sara Nazarbayev’a ile birlikte oy kullanan Cumhurbaşkanı Nazarbayev daha sonra basına kısa bir açıklama yaptı.

NAZARBAYEV: SEÇİMLER AÇIK VE DÜRÜST YAPILIYOR
   
Kazakistan’ın bağımsızlığının 20. Yılının kutlandığı bu günlere çok zor şartlar altında gelindiğini söyleyen Nazarbayev, "Geleceğimizi belirleyecek tarihi bir seçim yapıyoruz." dedi. Seçimlere katılan adaylara kendi fikirlerini anlatma imkanın verildiğini dile getiren Nazarbayev, "Bugün halkımız Kazakistan’ın istikrarı ve modernizasyonu için oy verecek." dedi.
   
Cihan Haber Ajansı’na konuşan Gulnur Konusbayeva, Elena Baykalova ve Saulebek Asılhanov, ülkede istikrar istediklerini, Nazarbayev’in Kazakistan için çok şeyler yaptığını bildikleri için oylarını Nazarbayev’e verdiklerini açıkladı.
   
2012 yılında yapılması planlanan seçimin meclis milletvekillerinin teklifi ile referandum yoluyla yapılmasını 31 Ocak 2011 tarihinde Kazakistan Anayasa Konseyi’nin reddetmesi üzerine
Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev görev süresini yaklaşık iki yıl kısaltacak olan erken seçim kararını almıştı. Nazarbayev, Kazakistan Meclisi’nde yaptığı Ulusa Sesleniş konuşmasında halkın gösterdiği teveccühe karşılıksız kalamayacağını ve sağlığının elverdiği sürece de bu göreve devam etmek istediğini dile getirmişti.
   
22 adayla başlayan ve 4 adayla yapılan Kazakistan cumhurbaşkanlığı seçimine hali hazırda bu görevi sürdüren Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Komunist partisi Lideri Zhambyl Ahmetbekov, Senatör Gani Kasimov ve Tabiğat Çevre Fonu Başkanı Mels Eleusizov katılıyor.
   
Kazakistan Yüksek Seçim Kurulu, 9 milyon yüz bin seçmenin oy kullanacağı Kazakistan Cumhurbaşkanılığı seçimini uluslararası ve yerli kuruluşlardan bine yakın gözlemci ve 150 gazetecinin takip ettiğini açıklayan kurul seçim sonuçlarının yarın açıklanacağını duyurdu.
   
Seçimden kesin zaferle çıkmasına kesin gözle bakılan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, yarın başkanı olduğu NurOtan Partisi’nde seçmenleriyle buluşması bekleniyor.

cihan



Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,826 µs