En Sıcak Konular

Nedim Şener'i yalanladı

3 Nisan 2011 10:50 tsi
Nedim Şener'i yalanladı
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Nedim Şener'e bir yalanlama da Hanefi Avcı'dan geldi.

Avcı'nın, savcılık sorgusunda, Şener'e kitap taslağını vermediğini söylediği öğrenildi. Şener, daha önce yaptığı açıklamada Avcı'dan kitabın taslağını alarak, köşesinde yazdığını iddia etmişti.

Nedim Şener'in, Hanefi Avcı'ya 'Haliçte Yaşayan Simonlar' adlı kitabı için destek verdiği iddialarını güçlendiren yeni bilgiler ortaya çıktı. Gazeteci Mehmet Baransu, geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı köşe yazısında Şener'in köşe yazısında kitaptan örnekler verdiğini ancak bunların söz konusu kitap içeriğinde bulunmadığını aktarmıştı. Bunun üzerine Nedim Şener tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden yazdığı mektupta, yazısında yer verdiği ifadeleri Avcı'nın verdiği kitap taslağından aldığı için bu farklılıkların olduğunu söylemişti. Şener, mektubunda, "Kitabın basılı tek örneği bana gelince o akşam haber yaptım. Kitabı yazı işlerine bırakıp ertesi gün röportaj için H. Avcı ile Merter'deki Polis Konukevi'ne gittim. O akşam ve ertesi sabah gazetedekiler benden kitap istediler. Ben de görüşmede Hanefi Avcı'dan istedim. O da 'Kusura bakma yok. Sınırlı sayıda basıldı. Ama ay sonunda yeni baskılar çıkacak' dedi. Ben de 'Okumak için hiç olmazsa elinizde bilgisayar ortamında varsa verin' dedim. Avcı da Word ortamındaki örneğini verdi. Benim kitap yazı işlerinde kaldığı için Avcı'nın verdiği Word örneği üzerinden kitabı okuyup altını çizdim. Bu sırada kitap hakkında yazdığım yazılarda o örnekten yararlandım." ifadelerini kullanmıştı.

Ancak Mehmet Baransu, Şener'in Posta gazetesindeki köşe yazısının Avcı ile görüştüğü gün çıktığına dikkat çekerek, Şener'in iddiasını çürütmüştü. Zira yazı, kitabı almadan bir gün önce kaleme alınmıştı. Şener'in Avcı ile ilişkisi sorgu sırasında da gündeme geldi. Avcı'nın Ergenekon soruşturması kapsamında 'şüpheli' olarak verdiği ifadesinde Nedim Şener'e kitabının taslağını verip vermediğinin sorulduğu öğrenildi. Avcı'nın da Şener'e kitabının taslağından örnek vermediğini söylediği belirtildi. Bu şekilde Şener ile Avcı'nın ifadeleri arasında çelişki de ortaya çıktı. Bu çelişki üzerine savcılığın gazeteci Baransu'dan Şener'in mektubunu istediği öğrenildi.

zaman

 

 




Bu haber 980 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,105 µs