En Sıcak Konular

Antalya'daki dolu felaketinde 1 kişi kayıp

2 Nisan 2011 21:55 tsi
Antalya Valiliği, Aksu ilçesine bağlı Yurtpınar Mahallesi ve çevresini etkileyen şiddetli dolu yağışında Songül Sazak (20) adlı bir vatandaşın dere sularına kapılarak kaybolduğunu açıkladı.

Antalya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada bugün saat 16.00 sularından itibaren Aksu ilçesine bağlı Yurtpınar Mahallesi ve çevresinin şiddetli dolu yağışına maruz kaldığı bildirildi. Yurtpınar'ın Dereboğazı mevkiinde dere sularına kapılan Songül Sazak'ın kaybolduğu belirtilen açıklamada, "Olayın ilimiz Afet Acil Durum Müdürlüğü'ne intikal etmesinden itibaren Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, itfaiye ve sağlık görevlilerimiz bölgeye intikal ederek, arama ve ihtiyacı olan vatandaşlara yardım faaliyetlerine başlamıştır. Sera tarımının yoğun olarak yapıldığı Yurtpınar bölgesinde dolu yağışından zarar gören çiftçilerimizin uğradıkları zararların tespiti için İlçe ve İl Tarım Müdürlükleri ekipleri tespit ve inceleme çalışmalarına başlamışlardır. Kaybolan vatandaşımızı bulmak için arama ve kurtarma ekipleri çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir." ifadesine yer verildi.

Antalya Tarım İl Müdürü Bedrullah Ergin de ceviz büyüklüğündeki dolu taneleri sebebiyle Yurtpınar mahallesinin yanı sıra Kurşunlu, Alaylı, Murtuna ve Topallı köylerinde zarar oluştuğunu açıkladı. Erçin, "İlk belirlemelere göre 5 bin dekarı sera olmak üzere 15 bin dekar tarım alanı zarar gördü. Zararın nerelerde etkili olduğu ve boyutunu yarın başlatacağımız hasar tespit çalışmasıyla daha net ortaya koyabileceğiz. Ama ilk tespitlere göre dolu bölgede çok büyük zarara neden oldu." dedi.

(CİHAN)



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,887 µs