En Sıcak Konular

Bingazi'de yaralılara müdahaleyi öğrenciler yapıyor

2 Nisan 2011 19:20 tsi
Libya'da NATO güçlerinin, Ecdebiye kentinde Muammer Kaddafi'ye bağlı birlikler sanarak 9 muhalifi ve 4 sivili öldürdüğü bildirildi. Saldırıda yaralananlar için kentteki hastane yetersiz kalınca, bazıları da Bingazi'ye getirildi. Ancak Bingazi'deki has

Bingazi'deki hastaneye getirilen Ecdebiye saldırısı yaralılarına da ilk müdahaleyi, buraya yardım için gelen tıp öğrencileri yaptı. Hastalara müdahale eden Aiya Jojo adındaki bir öğrenci, ülkelerini bu zor zamanlarında ellerinden geleni yapmak için hastanede olduklarını söyledi. Öğrenci, hastanede ne yeterli ekipman ne de yeterli personel olmadığını ekledi.

Bir başka öğrenci ise hastanedeki hemşirelerin tamamının kaçtığını söyledi. Hastanede olaylardan önce Filipinli, Ukraynalı ve Fransız hemşireler olduğunu belirten öğrenci, olayların başlamasıyla hepsinin gittiğini dile getirdi. Hastanede yeterli ilaç da olmadığını belirten öğrenci, Batı ülkelerinden de hem personel hem de ilaç ve malzeme konusunda yardım istedi.

LİBYA'DA MUHALİFLER "YANLIŞLIKLA" VURULDU

Ecdebiye kentinde muhaliflerle ilişkilerden sorumlu İsa Hamis adlı bir yetkili, Brega'da petrol tesisi yakınlarında dün gece NATO'nun hava bombardımanı düzenlediğini belirtti. Yetkili, saldırıda 9 muhalif ve 4 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Olayın, bir muhalif göstericinin havaya ateş açması sonucu başladığını belirten Hamis, kendilerine ateş açıldığını düşünen koalisyon uçaklarının da karşı ateş açtığını söyledi. saldırıda içinde bir ambulansın da bulunduğu 5-6 araçlık konvoyun hedef olduğunu aktardı. Saldırıda 9 muhalif silahlı ile birlikte biri şoför üçü öğrenci 4 sivilin öldüğü belirtildi.

İsa Hamis, AFP'ye yaptığı açıklamada, bir muhalifin sevinç gösterisi olarak havaya ateş açtığını, bir koalisyon uçağının da biri ambulans 5-6 araçlık konvoya ateş ettiğini anlattı.

Zaman



Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,444 µs