En Sıcak Konular

Temel atıp unutma dönemi bitti

2 Nisan 2011 17:54 tsi
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'in Ödemiş ilçesinde bin 580 hektar tarım alanının sulanmasını sağlayacak ve bin 350 kişiye istihdam alanı açacak olan Aktaş Barajı'nın temel atma törenine katıldı.

 Müteahhit firmanın sahibiyle pazarlık yapan Eroğlu, Ekim 2014'te bitirilmesi planlanan barajın 14 Şubat 2014'te bitirilerek saat 14.14'te açılması sözü aldı.Tören için Kayaköy beldesine gelen Bakanı Eroğlu, "Barajlar kralı Veysel Eroğlu" sloganıyla karşılandı. Köy meydanında vatandaşlara hitap eden Eroğlu, açılışa gelmeden iki gün önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüğünü, "O bölgeye ne yapsak azdır. Zaten oraya yapılan hizmetler gecikmiş." diyerek selam gönderdiğini aktardı. Türkiye'nin dünyada en hızlı büyüyen ilk üç ülke arasına girdiğini vurgulayan Veysal Eroğlu, kişi başına düşen milli gelirin 10 bin doları aştığını hatırlattı. Paradan, atılmaz denen altı tane sıfır attıklarını, enflasyon canavarını yendiklerini belirten Eroğlu, sadece Çevre ve Orman Bakanlığı'nın 3 bin 500 santiyesi olduğunu, 488 bin toplu konut yapıldığını, bölünmüş yollar gibi devasa projelerin altına imza atıldığını fade etti. Bugüne kadar 920 tesisi tamamlayarak hizmete sunduklarını kaydeden Eroğlu, "Bu tesislerden 194'ü dev baraj ve gölet; 10 milyon dekarlık alanı, modern sulama sistemine kavuşturduk. KÖYDES hariç, 32 milyon vatandaşımıza ilave su götürdük. Dere ıslahlarıyla destan yazdık, ağaçlandırma ve çevre konusunda yaptıklarımız ortada." şeklinde konuştu.

İzmir'in su problemini Gördes Barajı'nı bitirerek çözdüklerini anlatan Çevre ve Orman Bakanı, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız buradayken bir müjde daha vereyim. Şimdi 65 kilometre uzunluğunda ikinci bir isale hattının yapımı için ihale talimatını verdim. Böylece su problemi kökünden çözülecek, çünkü İzmir için ne yapsak azdır. İzmir Egemiz'in incisidir, dünyaya açılan kapısıdır. Buranın bakanı değil hizmetkârı olarak, bu can bu bedende kaldığı sürece İzmir için ne gerekiyorsa yapacağım." dedi.

Çok kısa zamanda Ödemiş Ovası'ndaki sulama problemini baraj ve göletlerle bitireceklerinin altını çizen Bakan Eroğlu, 30 yıl önce yapılması gereken barajları yaptıklarını belirterek, geçmişteki zaman kaybını telafi etme sözü verdi. Zeytinova Barajı'nın temelini 25 Nisan 2011'de atıp kısa zamanda bitireceklerinin de altını çizen Eroğlu, "Müteahhitler şunu bilsin, artık temel atıp unutma dönemi bitti. Hangi gün, hangi saatte bitireceklerini ilan edecekler. Bitmezse, onlar onun cezasını biliyor. Günde 1 milyon lira gibi büyük cezası var, o yüzden dikkat ederler." diye konuştu.

BARAJIN AÇILIŞI '14.2014'TE

Aktaş'ın dev bir baraj olduğu ve 44 milyon metreküp su tutarak arazinin sulanmasının sağlayacağı bilgisini veren Bakan Veysel Eroğlu, köylüye 8 milyon liralık ilave gelir getireceğini, kendisini 6 yılda amorti edeceğini anlatarak, bölgeye hayırlı olmasını diledi. Yapımı üstlenen NVS İnşaat'ın yetkilisiyle pazarlık yapan Bakan Eroğlu, Ekim 2014'te bitirilmesi planlanan barajı, 14 Şubat 2014 saat 14.14'te bitirme sözü aldı. 14 Şubat'ın Sevgililer Günü olduğunu hatırlatarak, "Bu güzel bir tesadüf oldu. Bizim de bu bölge insanına sevgimiz var. İnşallah 14 Şubat 2014'te yine buradayız." diyerek, barajın bitiş tarihini açıkladı.

İzmir Valisi Cahit Kıraç da bölgenin suya hasretinin, etap etap açılan barajlarla bittiğini dile getirdi. Kıraç, DSİ'nin bir gram suyun boşa akmaması ve çiftçinin mahsulünün artması için çalıştığını kaydetti. AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci ise şimdiye kadar hayal olan Aktaş Barajı'nın temelini attıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Bakan Veysel Eroğlu, Vali Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, DSİ Genel Müdürü İsmail Uğur ve diğer davetliler, barajın temelini attı.



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,599 µs