En Sıcak Konular

AKP'de 'kritik' değişim

2 Nisan 2011 16:41 tsi
AKP'de 'kritik' değişim Ak Parti tüzüğünde yer alan "sadece üç dönem üst üste vekillik yapılabilir" kuralı gereği ilk gideceklerin arasında önemli isimler bulunuyor.

AKP yönetimi, 11 Nisan akşamı Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecek milletvekili aday listesi için hummalı çalışma yürütüyor. Hafta başında Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki en üst komisyona, 500 aday adayının ismini sunmak için çalışan parti kurmayları, 5 bin 700 kişi içinden eleme yapıyor.

Ancak AKP yöneticilerinin üzerinde çalıştığı bir başka düzenleme daha var.  Erdoğan’ın lise yıllarından beri yanında olan çok yakın kurmaylarınca yürütüldüğü kaydedilen çalışmanın,  önümüzdeki 10 gün içinde hayata geçirilmesi durumunda AKP’nin milletvekili listelerinde büyük bir “gençleştirme” operasyonu yaşanacak.

AKP tüzüğünde, milletvekilliğini 3 dönemle sınırlayan düzenlemeyi dayanak noktası kabul eden çalışmaya göre, AKP tüzüğündeki, “AKP listelerinden 3 dönem üst üste adaylık” şartını, bu seçimde “toplam 3 dönem milletvekilliği” şartı olarak uygulanacak. Bunun için Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) oylama yapılacak. Çoğunluğunu Erdoğan’ın henüz 2 dönem milletvekilliği yapmış olan ve Erdoğan’a yakın olan isimlerin oluşturduğu MYK’dan bu karar kolaylıkla çıkarılacak.

ARINÇ, ÇİÇEK, AKSU, KAPUSUZ DA BU KAPSAMDA

AKP kulislerine yansıyan bilgilere göre Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir’deki yakın çalışma arkadaşları bununla ilgili çalışmayı tamamladı. Hatta, bu “ilke” kararıyla siyasete nokta koyması gereken RP’den bu yana siyasette bulunan isimlerle de tek tek görüşerek; kanaatlerini ve gönüllerini aldı.

Ancak, bu karar, 14 Ağustos 2001’de kurulan ve 11 yılı bulan geçmişinde kritik dönemler geçiren AKP’nin; belki de en zor kararı olacak. Zira, bu kapsama başta Bülent Arınç ve Cemil Çiçek gibi AKP’nin ağır topları girecek. AKP’nin Milli Görüş çizgisinden gelen ve RP ve FP’de milletvekilliği yapmış Salih Kapusuz, Dengir Mir Mehmet Fırat gibi tüm isimleri (sayı olarak 30’u bulmasalar bile partinin hafızası konumundalar) 12 Haziran’dan sonra TBMM’de olmayacak.

Okan Haksever / Dünya Bülteni



Bu haber 1,931 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,614 µs