En Sıcak Konular

Erbakan'ın vasiyeti gerçekleşmeyebilir

2 Nisan 2011 15:12 tsi
Erbakan'ın vasiyeti gerçekleşmeyebilir DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, ''Biz MHP ile ittifak yaparız. Çatı MHP'dir. Bir tek şartımız olur. Listeler netice alacak şekilde düzenlenmeli'' dedi.

Zeybek, MHP ile ittifak görüşmeleri için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den görüşme talebinde bulunduğunu, ancak henüz kendisine bir yanıt verilmediğini söyledi. Parti içinde yaptıkları görüşmelerde, daha gür ve daha büyük bir blok halinde seçime gitme görüşünün ortaya çıktığını belirten Zeybek, bu çerçevede MHP ile ittifak görüşünün gündeme geldiğini bildirdi. Zeybek, ''Geçen Perşembe günü Sayın Bahçeli'den görüşme talebinde bulundum. Bugün Cumartesi, herhangi bir yanıt gelmedi'' dedi.

MHP'den 5-10 milletvekili talep ettikleri yönündeki haberlerin doğru olmadığını ifade eden Zeybek, henüz görüşmenin bile gerçekleşmediğine işaret etti. ''Biz MHP ile ittifak yaparız. Çatı MHP'dir. Bir tek şartımız olur. Listeler netice alacak şekilde düzenlenmeli'' diyen Zeybek, diğer taraftan Saadet Partisi ile ittifak çalışmalarının da halen sürdüğünü, listeler üzerinde çalışıldığını belirtti.

BAHÇELİ: UYUMSUZ BİRİYLE İTTİFAK OLUR MU?

Geçtiğimiz günlerde gazeteceilerle sohbet eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Demokrat Parti’nin (DP) seçim ittifakı önerisini, parti kurullarında ‘seçime tek başına girme’ kararı aldıklarını hatırlatarak reddetiklerini açıklamıştı.  Bahçeli, "DP’nin genel başkanlığına seçilmiş olan Sayın Namık Kemal Zeybek Bey, daha önce partimizin mensubuydu. Mensubu olduğu süre içinde uyumsuzluk gösteren bir kişiyle seçim ittifakı ne şekilde yapılır? Onu da düşünün" demişti.

SP LİDERİ KAMALAK: HOCAMIZIN VASİYETİ

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kamalak, ittifaka ilişkin çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bugün yarın ittifak görüşmelerinin sonuçlanacağını ümit ettiğini belirten Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz Saadet Partisi çatı olmalı derken, gelişigüzel bir inadın sonucu olarak bunu telaffuz etmiyoruz. Saadet çatısı hocamızın vasiyetidir, taviz vermeyiz. Kanaatimizce eğer ittifaktan bir sonuç alınacaksa çatının mutlaka Saadet Partisi olması gerekir. Akıl, mantık, siyasi amaç bunu gerektirir. En geniş, en dinamik, en çelikleşmiş kadroya sahip olan tek parti Saadet Partisi'dir. Birtakım fireler verilmiş, ayrılıklar olmuş olabilir. Geride, çelikleşmiş, ne pahasına olursa olsun bulunduğu siperi muhafaza eden bir ekip var. Eğer biz başka bir partinin çatısının altına girecek olursak tabanımız haklı olarak bizi ihanetle suçlar. Milli Görüş'ten her ne şekilde olursa olsun ayrılmış olanlar, çatı Saadet Partisi olursa geri dönerler.''



Bu haber 1,211 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,248 µs