En Sıcak Konular

Katliamda 'Ankara konseyi' kilidi

0 0 0000 00:00 tsi
Katliamda 'Ankara konseyi' kilidi Zirve Yayınevi katliamının zanlılarının Kurtlar Vadisi’ndeki gibi konsey kurduğu ortaya çıktı. Polis, devlet kurumlarıyla ilişkisi olan konseyin üyelerini ve faaliyetlerini araştırıyor. 

Malatya’dakİ Zirve yayınevine yönelik saldırının ‘azmettiricisi’ Emre G. ve ‘Büyük abi’ Ruhi P.’nin birkaç arkadaşlarını da yanlarına alarak ‘Kurtlar Vadisi’nde olduğu gibi konsey kurdukları ortaya çıktı. Güvenlik güçleri ‘resmi evraklar’ taşıdığı ve resmi kurumlarla ilişkisi olduğu iddia edilen ‘Ankara Konseyi’nin faliyetlerini ve üyelerini araştırıyor.

Malatya’daki katliamın zanlılarının, kamuoyuna yansıyan bilgilerin aksine eylemi çok önceden planladıkları belirlendi. İlk olarak 16 Nisan’da düşündükleri saldırıyı çetenin, henüz belirlenemeyen bir nedenle 18 Nisan’a erteledikleri iddia edildi. Erteleme kararını arkadaşlarına bildiren Emre G.’nin buna kimin karar verdiğini ise ‘Devletten maaş alan biri’ diye açıkladığı öne sürüldü.

Cinayet soruşturmasında adı ‘azmettirici’ ve ‘büyük abi’ olarak geçen Emre G. ile Ruhi P.’nin bir toplantı sırasında ‘Ankara Konseyi’ yazılı mühürlü belge ve raporları incelediği belirtildi.

AHTOPOT KOLU GİBİ

Misyonerlerle mücadele ederek din ve milleti koruduklarını söylediği iddia edilen Malatya katliamının zanlılarının, Kurtlar Vadisi’ndeki Polat karekterinden etkilendikleri daha önce kamuoyuna yansımıştı. Dizinin kahramanı Polat Alemdar, vatan ve millet aşkına her şeyi göze alan karakter olarak öne çıkıyordu. Zanlıların ifadesinde gündeme gelen ‘Ankara Konseyi’ gibi, Kurtlar Vadisi dizisinin ilk versiyonunda da ‘Konsey’ yer alıyordu. Bu konsey, gizli iktidarını sürdürmek için devletin içindeki kollarına operasyonlar yaptırıyordu. Konseyin ahtapotu andıran kolları, sermaye kesiminden yeraltı dünyasına kadar uzanıyordu. Zaman zaman baronlar bir araya gelip, uyuşturucu, faili meçhul cinayetler gibi önemli kararlar alıyordu.

Star gazetesi
 



Bu haber 236 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,788 µs