En Sıcak Konular

'O ikinci Atatürk'

30 Mart 2011 22:34 tsi
'O ikinci Atatürk' Benzetme, Avrupa Parlamentosu'ndaki bir panelde İngiliz Liberal Andrew Duff'dan geldi.

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi İngiliz Liberal Andrew Duff, Başbakan Erdoğan'a 'ikinci Atatürk' benzetmesinde bulundu.

Avrupa Parlamentosunda Türkiye Dostları Grubu ve Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği, ''Türkiye ve AB arasında Kalıpları Yıkmak ve Köprü Kurmak'' konulu panelin açılış konuşmasını yapan Duff, Türkiye'nin katılım müzakerelerinin tıkandığını savunarak ilişkileri yeni bir temele oturma arayışına başlanmasını istedi.

Başbakan Erdoğan'ı ''ikinci Atatürk'' olarak gördüğünü dile getiren Duff, ''Atatürk gibi Erdoğan'ın da kendine güveni ve cesareti var. Erdoğan her ne kadar Kemalist olmasa da Türk devletini ateşli savunuyor. Önceliklerinde Kıbrıs, AB üyeliğinden daha ileri sırada'' değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin AB üyeliği yerine Kıbrıs'a ağırlık vererek ''tarihi hata'' yaptığını savunan Duff, ''Kimse Erdoğan'ın nereye gittiğini kesin olarak bilmiyor'' iddiasında bulundu.

Duff, Türkiye'nin bir taraftan zenginleşip demokratikleşirken diğer taraftan AB kararlılığı konusunda şüpheler uyandırdığını ileri sürdü.

ALPAY: AK PARTİ'NİN İÇİNDE DE VAR
Zaman Gazetesi Yazarı Şahin Alpay ise AK Parti'nin kuruluşundan itibaren Milli Görüş çizgisini reddederek ''Kopenhag siyasi kriterlerini benimsemesinin ''fevkalade bir dönüşüm olduğunu'' vurguladı.

Alpay, Türkiye'de siyasi reformların 2006 yılından itibaren yavaşlamasında, AB'den reformlara desteğin azalması ve Türkiye karşıtı açıklamaların artmasının büyük etkisi olduğunu dile getirdi.

Türkiye'de ''Kemalist vesayet demokrasisi ve Avrupa demokrasisi isteyenler arasında derin bölünme olduğu'' iddiasında bulunan Alpay, bu bölünmüşlüğün ''ordu, yargı, iş dünyası, medya ve siyasi partiler arasında ve hatta siyasi partiler içinde'' görülebileceğini savundu.

Alpay, yaşanan birçok örneğin ''AK Parti içinde bile Avrupa demokrasisine şiddetle karşı çıkan gurupların bulunduğunu gösterdiğini'' ifade etti.

"TÜRKİYE'YE DESTEK DÜŞÜYOR"
Panelde konuşan AB Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü İletişim Danışması Alain Servantie ise son kamuoyu yoklamalarına göre Avrupalıların yüzde 30'unun Türkiye'nin üyeliğine destek verdiğini ve bu oranın Avusturya'da yüzde 6'ya kadar gerilediğini belirtti.

Servantie, Avrupa'da Türkiye konusunda en bilgisiz kesimlerde görüşlerin önyargılarla şekillendiğini ve Türkiye karşıtlığının arttığını anlattı.

aa



Bu haber 1,261 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,246 µs