En Sıcak Konular

Ergenekon'u Fikret Seçen yönetecek

30 Mart 2011 22:22 tsi
Ergenekon soruşturması bundan böyle Fikret Seçen başkanlığında yürütülecek.

HSYK kararnamesi doğrultusunda Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz, Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı’nın yerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak atanırken, Öz ile birlikte görev yapan diğer bir isim Fikret Seçen de yine özel yetkili savcılardan sorumlu olan Çolakkadı’nın yürüttüğü göreve geldi. Askeri casusluk soruşturmasını yürüten Fikret Seçen, özel yetkili savcılardan sorumlu Cumhuriyet Başsavcı Vekili oldu. Seçen, 7 özel yetkili savcıdan sorumlu olacak.

Yine diğer bir özel yetkili savcı olan ve Poyrazköy ve Kafes iddianamelerini hazırlayan Ercan Şafak'ta başsavcıvekilliği görevine atanan başka bir isim oldu. Öz’ün görev değişikliğinde hakkındaki her hangi bir şikayetten kaynaklanmadığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin’in İstanbul’da kurulan bölge idare mahkemesine gelmesinin ardından boşalan yere başsavcı vekili Turan Çolakkadı’nın gelmesiyle birlikte yine boşalan bu göreve kaydırıldığı öğrenildi.

Öz’ün Ergenekon savcılığından İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak Sultanahmet Adliyesi’nde görevine devam edecek olmasından ötürü kendisi gibi Ergenekon soruşturmalarında yer alan diğer bir savcı Fikret Seçen’in ise özel yetkili savcılardan sorumlu başsavcı vekilliğine getirildiği bildirildi. Yapılan değişikliğin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dünkü açıklamalarıyla bir ilgisinin bulunmadığı ve Ergenekon soruşturma sürecini etkileyecek her hangi bir durumunda söz konusu olmadığı kaydedildi.

Seçen’in İstanbul Adliyesi’nin Beşiktaş’taki binasında kalarak özel yetkili savcılar eliyle yürütülen soruşturmaların görev dağılımı ve koordinasyonunu üstleneceği belirtildi.

cihan



Bu haber 941 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,655 µs