En Sıcak Konular

Soylu, Cindoruk'a tepki gösterdi

30 Mart 2011 18:16 tsi
Soylu, Cindoruk'a tepki gösterdi
DP eski lideri Süleyman Soylu, CHP'ye açık çek veren Cindoruk'a bakın nasıl seslendi...

Eski Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk, önceki gün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret edip, "Emrinizdeyim." dedi. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmede, Cindoruk'un, "Partinizin gönüllü görevlisiyim. Merkez sağ seçmenin CHP'ye oy vermesi için kapı kapı dolaşmaya hazırım." dediği belirtiliyor. Bu açıklamalar, DP'nin eski lideri Süleyman Soylu'nun tepkisini çekti. Soylu, Cindoruk'un tavrını, "Yıllarca saklandıkları maskelerinin altında milletimizi oyaladılar. Şimdi de maskeleri düştü. Bunlar geçmiş dönemlerde DP'nin içindeki kötü huylu habislerdir. Artık yuvalarına dönüyorlar. Zaten bunların temel hedefleri DP'yi CHP'ye monte etmekti. Foyaları ve niyetleri çabuk ortaya çıktı." sözleriyle değerlendirdi.

Hüsamettin Cindoruk'un öteden beri DP'ye zarar veren bir tavır içinde olduğunu belirten Soylu, asıl adresin 'Güniz Sokak', yani eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel olduğuna işaret etti. 2007 seçimlerinde CHP'ye oy verdiği ortaya çıkan Cindoruk'un yerleşik düzenin devamını sağlamaya çalıştığını ifade ederek, "Bunların zihniyetinin temel işlevi, eski Türkiye'nin oligarşik anlayışının devam etmesidir. Bunların tutumları, üniversitelerde 'siyasi münafıklık' alanında tez konusu yapılmalıdır." diye konuştu. Ardından, Cindoruk'un 28 Şubat sürecinde oynadığı role dikkat çekti. DYP'yi nasıl böldüğünü hatırlattı. "Benim üzüntüm, saf ve temiz misyonunun temsilcilerinin bunlara aldanmasıdır." diyen Soylu, "Bu bir siyasal ilkesizliktir. Yıllarca demokrasiyi darbelerle engellemeye çalışan bir zihniyete hizmet etmek, siyasi ahlakla bağdaşmaz. Yazık ki demokrasi kavgası veren büyük bir davayı CHP'ye dönüştürme işlevine soyundular. Türkiye'nin demokrasi konusundaki ilerlemesine tahammül edemeyenler, aciz ittifaklar içerisindeler." şeklinde sert eleştiriler yöneltti.

Cindoruk'un daha partinin başında iken CHP'ye hizmet etmek için çırpındığını söyleyen Soylu, o dönem, "Partiyi CHP'ye peşkeş çekmeye çalışıyorlar." diye feryat ettiğini hatırlattı. Ardından, "Günlerce konuşsam bu durumun bu noktaya geleceğine kimseyi inandıramazdım. Herkesin bir hesabı var. Bir de Allah'ın hesabı var. Herkesin zihniyeti ortaya çıkıyor. Takke düştü kel göründü." ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu, DP'nin MHP tarafından geri çevrilen ittifak teklifini de şöyle değerlendirdi: "İttifak meselelerinde parti tabanının incitilmemesi esastır. Kutuplaşmayı, düşmanlığı tahrik edecek bir ittifak değil halkı rahatlatacak bir ittifaktır esas. İttifakları sadece Meclis'e girecek bir anlayış olarak görmek, partiler açısından zararlı sonuç çıkarabilir." dedi.

Öte yandan DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek de Cindoruk'u eleştirerek, "DP üyesiyim' diyorsa, bu tür şeyler konuşması ve yapması yakışık alır bir tutum değil. Aksi takdirde kendisini istifaya davet ediyorum." diye seslendi.

bugün



Bu haber 895 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,674 µs