En Sıcak Konular

Bahreyn'de hastaneye kaldırılanlar da dövüldü

30 Mart 2011 17:09 tsi
Bahreyn'de yaralı protestocuların bile hedef alındığı açıklandı.

İnsan Haklarını İzleme (HRW) örgütü, Bahreyn'de yönetim karşıtı gösterilere iki hafta önce müdahale edilmeye başlanmasından sonra yaralanan protestocuların hastanelerde tecrit edildiğini ve dövüldüğünü bildirdi. 
    
Merkezi ABD'de bulunan HRW, Bahreyn güçlerinin, geçen hafta cuma günü düzenlenen ve polisin hemen bastırdığı gösterilerden sonra hastaneye kaldırılanları hedef almasından kaygı duyulduğunu kaydetti.
    
İnsan hakları örgütünün açıklamasında, protestolar sırasında yaralananların nakledildiği ya da tedavi için gittiği Salmaniye hastanesinde şiddetli biçimde dövülenler ve saldırıya uğrayanlara ilişkin birkaç vakayla ilgili örgütün elinde belgeler olduğu belirtildi.
    
HRW, bu durumda protestocuların tedaviye ihtiyacı olsa da hastaneye gitmeyi istemeyeceğine işaret ederek, başkent Manama çevresindeki köylerde kargaşanın sürmesi nedeniyle bunun devam eden bir sorun olduğunu vurguladı.
    
Bahreyn'de 16 Marttaki gösteride güvenlik güçleri, ülkenin en büyük kamu hastanesi Salmaniye'ye baskın düzenlemişti. Ülkeyi yöneten Sünni hanedan, nüfusun çoğunluğunu oluşturan Şiiler öncülüğünde siyasi haklar talebiyle düzenlenen gösterilerin başlamasından birkaç hafta sonra, sıkı yönetim ilan etmiş ve gösterileri bastırmak için Suudi Arabistan'dan asker desteği almıştı.
   
Washington'ın yakın müttefiki olan ve ABD'nin 5. Filosuna ev sahipliği yapan Bahreyn'de hala süren karışılıklıklarda hükümet açıklamasına göre 24 kişi öldü. Muhalefete göre de gösterilere baskıların başlamasından bu yana 250 kişi gözaltına alındı, 44 kişi kayboldu.

AA

 

 



Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,849 µs