En Sıcak Konular

MHP'de Türbanlı kriter yine Nesrin Hanım

30 Mart 2011 12:37 tsi
Devlet Bahçeli, türbanlı milletvekili konusunda kriterlerinin 1999'da türbanıyla seçilen ve daha sonra başını açan Nesrin Ünal örneğini vererek açıkladı.

CHP ile AKP arasında geçen hafta türbanlı milletvekili konusu yoğun tartışma yaratırken, MHP Genel Başkanı Bahçeli bu konuda 1999'daki şartlarının geçerli olduğunu Nesrin Ünal örneğini vererek açıkladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, türbanlı milletvekili konusunda kriterlerinin 1999'da türbanıyla seçilen, ancak TBMM'ye başını açarak giren Antalya Milletvekili Nesrin Ünal olduğunu söyledi. Bahçeli, Kütahya, Uşak gezisi dönüşünde bir grup gazeteciye çeşitli konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

'LİSTEYE KOYMAM' DEDİM

MHP lideri, Nesrin Ünal'ın aday gösterilmesi sürecini şöyle anlattı:  '1999 seçimlerinde çok genişletilmiş bir teşkilat yoklaması yaptık. Baktım Antalya'da bir doktor ilk sırayı almış. 'Kimdir' diye sordum. Tesettürlü bir hanım. 'Hanımefendiyi bulun, en kısa zamanda genel merkezimize gelsinler' dedim. Geldiler. TBMM'de tesettürlü milletvekilinin girişi biraz yasak konumdaydı. 'Siz seçilebilir bir konumdasınız. Böyle bir durumda tesettürünüzü açacak mısınız, ısrar eder misiniz? Meclis'e yeni giriş sürecinde partiyi tartışma zeminine sokamam. Onun için evliyseniz beyinize, ailenize, neyiniz varsa ona sorun, öyle karar verin. Eğer Genel Kurul'da açamam diyorsanız sizi listeye koymayacağım. Ama Genel Kurul'a tesettürü çıkartarak gelirim diyorsanız bizim için sakınca yok' dedim.”

Nesrin Ünal'ın “İhtisasımızı yaparken başımı açmak zorunda kaldım ve açtım. Meclis'e hizmet sürecinde de bu görevimi yerine getiririm. Bunun da bir sakıncası yok' dediğini anlatan Bahçeli, aynı dönemde Merve Kavakçı'nın da seçildiğini hatırlatarak şöyle devam etti:

'Hatırlayacak olursak herkes tesettürsüz olarak yemin etti. Bu durumu, Merve Hanım yakinen takip etti. Sonra geldi, girdi gibi o meşhur olaylar oldu. MHP, burada açık, dürüstçe hareket etti. Türbanlı milletvekili için yine aynı şartlarımız geçerli. Bunlar artık Türkiye'nin sorunu olmaktan çıkmalı.”

ROL PAYLAŞIYORLAR

TÜSİAD'ın anayasa çalışması konusunda çok hassas olduğunun altını çizen Bahçeli, AKP'den hızlı davranan  TÜSİAD'ın seçimlerden önce taslağı gündeme getirmesini eleştirdi. 'Boyner-Erdoğan ikilisinin rol paylaşımı mı var? 'Siz şunları kapsayan bir anayasa değişikliği tartışması açın, ben kamuoyunu dinleyip söylem geliştireyim' pazarlığı içindeler' diyen Bahçeli, TÜSİAD üyesi işadamlarının taslakla ilgili görüşlerini açıklamalarını istedi.

Bahçeli, 'İşadamları böyle bir olaya karşı tepki koymalılar. Ya TÜSİAD'ı kapatın ya da bu yanlıştan kurtarın' diye konuştu. Bahçeli, boykot çağrısının Boynerlere yönelik olduğunu vurgularken, ' Ben zaten Beymen'den giyinen biri değilim. Ama zaman zaman kravat, gömlek aldığım oluyor, bundan sonra almayı düşünmüyorum. Var olanı da kullanmam. Son kullanma tarihini Taşvanlı'da ilan ettim” dedi.

İSKAMBİL KAĞIDI GİBİ

Bazı olaylar üst üste geliyor. Sivil itaatsizlik, birtakım taleplerin tekrarlanması, Cem Boyner'in geçmiş dönemlerde Yeni Demokrasi Hareketi'ndeki görüşleri. Bu olaylar önümüzdeki günlerde de yaygınlaşacak. Diyarbakır'da Demokratik Toplum Kongresinin çalışmalarına bakın, sözde Kürt aydınlarının bildirilerine bakın, PKK taleplerine bakın. AB'nin yıllardan beri devam eden ilerleme raporlarına hepsi birbirleriyle iskambil kağıdı gibi örtüşüyor. Ortada bir gerçek var. Kurulduğu günden beri bağımsız Kürdistan devleti kurma hedefine PKK'nın adım adım yaklaştığı ortaya çıkıyor.

ZEYBEK UYUMSUZ BİRİ

Demokrat Parti'nin (DP) seçim ittifakı önerisini, parti kurullarında 'seçime tek başına girme' kararı aldıklarını hatırlatarak reddeden Bahçeli, 'DP'nin genel başkanlığına seçilmiş olan Sayın Namık Kemal Zeybek Bey, daha önce partimizin mensubuydu. Mensubu olduğu süre içinde uyumsuzluk gösteren bir kişiyle seçim ittifakı ne şekilde yapılır? Onu da düşünün' dedi.  Partinin MYK üyesi Mansur Yavaş'ın kendisini eleştiren bir mektup yazması ve bunu internet sitesinde yayınlaması sorulunca Bahçeli, Yavaş'ın şu aşamada kendisinin muhatabı olmadığını ifade etti.

KADIN BAŞVURUSU DÜŞÜK KALDI

Partiye başvuru sayıları konusunda gazetelerde çok farklı rakamlar veriliyor. Bize başvuru bin 432. Bin 256'sı erkek, 176'sı kadın. Kadın başvuru biraz düşük kaldı. Ama buna rağmen yüzde 13'ü kadın başvuru var. Bu önemli bir rakam ama çağrımız çerçevesinde biraz düşük kaldı.

KOMUTANSIZ  GEMİLER

Bahçeli, Libya'ya giden Türk donanmasının bazı kilit isimlerinin, Balyoz ve Ergenekon kapsamında tutuklu bulunduklarını hatırlatarak, 'Komutanlar olmasa da gemiler hareket edebiliyor. Bu durum Silahlı Kuvvetler'in bilgisi, tecrübesi, yönetim zenginliğinin işaretidir' diye espri yaptı.

akşam



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,777 µs