En Sıcak Konular

Londra'ya çağrılmaması Rumları rencide etti

30 Mart 2011 10:44 tsi
İngiltere'nin başkenti Londra'da dün 37 ülkenin katılımıyla düzenlenen Libya Konferansına Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin çağrılmaması Rumları rencide etti.

Rum Alithia Gazetesi, Rum Dışişleri Bakanı Markos Kiprianu'nun konferans için kendisini Londra'dan telefonla aradıklarını; ancak onlara "daveti yazılı almadığını" söylediğini yazdı. Gazete, bunun Katar savaş uçaklarıyla ilgili olaydan sonra ikinci "faul" olduğu yorumunda bulundu.

Haberde, Hristofyas hükümetinin son günlerdeki hareket ve faaliyetleriyle ya kendi kendini izole etmeyi seçtiği ya da Avrupalı ortakları tarafından izole edildiği değerlendirmesinde bulunuldu. Yine aynı gazete, Rum yönetiminin Ortadoğu konusundaki tavır ve icraatlarının, son haftalarda Avrupa Birliği'nde ve uluslararası camiada pek çok gölge ve soru işareti oluşturduğunu da bildirdi.

Gazete, Rum Dışişleri Bakanı Markos Kiprianu'nun binlerce Suriyelinin rejime karşı başkaldırdığı bir zamanda Şam'a giderek Devlet Başkanı Beşşar Esad'la görüşmesinden rahatsız olmasından kaynaklanabileceğini öne sürdü. Gazete ayrıca Avrupalı ortaklarının, Rum yönetiminin BM üyesi ülkelerin karara uyması şartını koşmadığı gerekçesiyle BM'nin Libya üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturulması kararına katılmayı reddetmesinden dolayı Güney Kıbrıs'ın Londra'daki toplantıya çağrılmadığını savundu.

Gazete, Rum Dışişleri Bakanı'nın yakıt ikmali için Larnaka Havaalanı'na zorunlu iniş yapan Katar Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçakları konusuna da değindiği Rum radyosuna açıklamasında, "Olanlarla ilgili hiçbir komplo teorisi yoktur. Katar savaş uçaklarının iniş izni yoktu. Bu nedenle Kıbrıs Cumhuriyeti topraklarına iniş yapmalarına ilk önce izin verilmedi" dediğini yazdı.

Öte yandan "Hristofyas'ın politikalarının Kıbrıs'ı uluslararası gelişmelerin dışında bıraktığı ve Kıbrıs'ı çok tehlikeli bir sürece soktuğu" savunuldu.

cihan



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,941 µs