En Sıcak Konular

Şık: Kitabı mutlaka basın

25 Mart 2011 16:46 tsi
Şık: Kitabı mutlaka basın
Kitabı yayımlanmadan toplatılan tutuklu gazeteci Ahmet Şık'tan, 'Kitabı mutlaka basın' açıklaması geldi.

Tutuklu gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener'i cezaevinde ziyaret eden İzmir Baro Başkanı Sema Pektaş, Şık'ın aydınlara ve gazetecilere mesajını iletti: "Kitabı mutlaka basın."
Tutuklu gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener'i cezaevinde ziyaret eden İzmir Barosu görüşmeye ilişkin basın toplantısı düzenledi. Taksim Hill Otel'de yapılan toplantıya Baro Başkanı Sema Pektaş, Başkan Yardımcısı Ercan Demir, Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Yücel ve Av. Aysel Altınbaş katıldı.

Şene:Kanyon hukuka çarptı
İzmir Baro Başkanı Pektaş, insan hak ihlalleri ve savunma hakkı ihlallerinin yaşandığını belirterek, son dönemlerde olağanüstü durumların olağan gibi gösterilmeye çalışıldığını, buna karşı ses çıkarmak için bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi.

Av. Pektaş, Nedim Şener ve Ahmet Şık'ı Silivri Cezaevi'ne ziyaret ettiklerini hatırlatarak, Şener'in "Kamyon bu defa hukuka çarptı" dediğini aktardı.

"Hukukun, sözün bittiği yerdeyiz" diyen Pekdaş, son dönemde yaşananların bir gözdağı olduğunu belirtti.

ŞIK: Ben buradaysam hukuk yok
Pektaş, Ahmet Şık'ın kitap taslağının toplatılmasına da sert tepki gösterdi, bunun ciddi bir sansür olduğunu söyledi. Ahmet Şık'ın söylediklerini aktaran Pektaş, şöyle konuştu: "Ahmet 'eğer ben buradaysam hukuk yoktur' dedi. Kitabıyla ilgili olarak da bütün bilgilere hakim değildi, yasak geldiğini bilmiyordu ama 'Mutlaka basın ve insanlar benim ne yazdığımı okusunlar' dedi."

Av. Ercan Demir, savcının tutuklamaların ardından yaptığı açıklamayı hatırlatarak, "'Biz Ahmet Şık'ı gazetecilik faaliyetleri ve kitabı sebebiyle tutuklamadık elimizde gizli deliller var' demişti ama dün yayınevi ve bir gazete basılarak kitaba el konuldu, yok edildi. Eşi ve avukatının elindeki nüshalara da el koydu ve bu durum savunmaya bir engeldir" dedi.

'Bu da kitabın uakılmasıdır'
Darbe dönemlerinde kitapların yakıldığını hatırlatan Demir, "Bu da bir kitap yakmadır. Basılmış nüshaları olsa yakarlardı. Şimdi dijital ortamdaki örneklerini yok ettiler" dedi.

Demir, "Bu kitap mutlaka basılmalıdır. Bu bir suç unsuru değildir. Ahmet'in kafasındaki düşüncelerin yansımasıdır" dedi ve aydınlara gazetecilere "Bu kitabı mutlaka basın" diye seslendi.

Av. Demir, bu davada yaşanan hukuksuzlukların Özel Yetkili mahkemelerin varlığından kaynaklandığını belirterek, bu sorunun sadece Ergenekon'la sınırlı olmadığını, KCK, Devrimci Karargah ve başkaca siyasi davalarda da yaşandığını kaydetti.

Özel yetkili mahkemelerin hukuku çok farklı bir noktaya getirdiğine dikkat çeken ve kimsenin güvenliğinin kalmadığını söyleyen Av. Demir, 15-16 Nisan günlerinde özel yetkili mahkemeleri ve hukukta yaşanan sorunları ele alan bir sempozyum gerçekleştireceklerini, ardından da 17 Nisan'da 78 baronun başkanlarının katılımıyla bir toplantı gerçekleştireceklerini belirtti.

yasal değil
Av. Ozan Yücel ise kitap taslağına el konulmasının yasal dayanağının olmadığına dikkat çekti, kişinin ailesi ve avukatın elindeki örneklerin alınamayacağını belirtti.

etha



Bu haber 1,366 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,505 µs