En Sıcak Konular

'Türkiye'nin NATO'da ne işi var'

25 Mart 2011 15:43 tsi
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Libya'da savaşın görünen yüzü Kaddafi'nin barbarlığının önlenmesidir, ancak görünmeyen kısmında da Libya'nın ve Afrika Kıtası'nın zenginliklerinin yağmalanması var" dedi.

Kurtulmuş, partisinin ilçe teşkilatlarının açılışına katılmak için geldiği Konya'da, ilk olarak Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Ali Önal'ı makamında ziyaret etti.

Kurtulmuş, ziyarette gazetecilere yaptığı açıklamada, NATO'nun Birleşmiş Milletler'in kararına dayanarak Libya'ya karşı yapmış olduğu harekatın, Türkiye ve dünyanın gündemindeki en önemli meselelerin başında geldiğini söyledi.

Bu konuda HAS Parti'nin başından itibaren tavrını çok net bir şekilde ortaya koyduğunu bildiren Kurtulmuş, "Biz ne Kaddafi'nin barbarlığına ne Birleşmiş Milletler'in NATO'nun saldırganlığına rıza göstermeyiz. Her ikisi de insanlık dışıdır. Her ikisi de ciddi yanlışlıkları barındırmaktadır. Ne yazık ki yıllardır Kaddafi yönetimiyle çok yakın ilişkileri olan, çok yakın çıkar ilişkileri olan batılı ülkeler Kaddafi'nin kendi halkına yapmış olduğu zulümleri bahane ederek Libya'yı işgal etme adımlarını atmıştır" dedi.

Müttefik güçlerin aynen Irak'ın işgalinde olduğu gibi yine Birleşmiş Milletler kararlarına dayandırılarak Libya'ya işgal başlattığını öne süren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Libya'da savaşın görünen yüzü Kaddafi'nin barbarlığının önlenmesidir ancak görünmeyen kısmında da Libya'nın ve Afrika Kıtası'nın zenginliklerinin yağmalanması var. Batılı ülkelerin Libya ile ilgili dertleri Libya'da insan halkları ihlallerinin önlenmesi değildir. Libya'nın petrolünün dışında iki önemli kaynağı daha var. Bunlardan bir tanesi yıllardır devam eden 'Nehrülazim Projesi' adı altında, 'Fizan' denilen bölgede su altın yer altı suları Afrika'nın en geniş su altı kaynaklarının bulunduğu bölgedir. Bu bölgedeki suların boru hatlarıyla kuzeye kadar taşınması ve böylece buradan elde edilecek suların Avrupa Kıtası'nın su ihtiyacının karşılanmasıdır. İkincisi ise Libya dünyanın en önemli güneş enerjisi bölgelerinden birisidir. Sahra'daki, çöldeki güneş enerjisi fevkalade büyük bir elektrik üretme kapasitesine sahiptir. Bu projede yaklaşık 460 milyar avro mesafesinde büyük bir maddi imkanı oluşturan çölden elektrik üretme projesidir. Oluşturulacak olan elektrik tarlası projesiyle yine hatlarla kuzeye getirilecek, kuzeyden de İtalya üzerinden Avrupa'nın elektrik ihtiyacı karşılanacaktır."

-"TÜRKİYE'NİN NATO'DA NE İŞİ VAR?"

TBMM'deki tezkere oylamasını da değerlendiren Kurtulmuş, tezkerenin teknik olarak problemli olduğunu öne sürdü.

Tezkerenin öncelikli olarak kapsamının belli olmadığını belirten Kurtulmuş,

"Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt dışına gönderilmesi diye bir tezkere çıkardılar. Türk Silahlı Kuvvetlerinin hangi gücünü nereye göndereceğiz bu belli değildir" diye konuştu.

Çıkarılan tezkerelerde coğrafi bölgelerin tanımlanması gerektiğini bildiren Kurtulmuş, Hükümet'in çıkardığı tezkerede görev tanımının olmadığını savundu.

Başbakan Erdoğan'ın 15 gün önce 'NATO'nun Libya'da ne işi var' dediğini ancak Meclis'ten tezkerenin geçirildiğini belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Başbakan konuşmalarında 'NATO'nun Libya'da ne işi var' diyordu. Şimdi ben de Sayın Başbakana soruyorum. NATO'nun orada ne işi var? Türkiye'nin NATO'da ne işi var? NATO'nun bu operasyonda ne işi var? Libya'ya müdahale taleplerine sert çıkmış 'Böyle bir saçmalık olur mu?' demişti. Ben de soruyorum, böyle bir saçmalık olur mu? Kim sizi bu saçmalık fikrinizden vazgeçirdi?"

TÜSİAD'ın Anayasa raporunu da değerlendiren Kurtulmuş, Anayasa'nın halk tarafından yapılması gerektiğini bildirdi.

aa



Bu haber 780 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,212 µs