En Sıcak Konular

Köyler Osmanlı çeşmeleri ile süslenecek

25 Mart 2011 11:59 tsi
Bursa'da belirlenen 62 köye Osmanlı Türk kültürünü yansıtacak çeşme yapılacak

Çeşme yapılanacak olan köyler, Bursa kaymakamlıklarınca tespit edildi. Belirlenen 62 büyük köye Bursa Valiliği İl Özel İdaresi koordinasyonunda Bursa'daki hazır su firmaları tarafından köy çeşmeleri yapılacak.

Bursa Valisi Şahabettin Harput; Bursa'da faaliyet gösteren firmalarının temsilcileri ile bir toplantı yaptı. Vali Harput; yapılan toplantıda; Bursa'nın yer altı ve yer üstü, sıcak ve soğuk su kaynakları ile ülkenin su bakımından en zengin ili olduğununu söyledi. Evliya Çelebi'nin de yüz yıllar önce Bursa'yı bir su şehri ilan ettiğine dikkat çeken Valisi Şahabettin Harput; "2011 Yılının UNESKO tarafından Evliya çelebi yılı ilan edilmesi ve Evliya Çelebi'nin de Bursa'yı 'Bursa hasılı sudan ibarettir' diyerek bir su şehri ilan etmesi bizi yeni ve güzel bir düşünce ile bir araya getirdi." dedi.

Bu düşüncenin temelinde özellikle Türk kültüründe çok önemli köşe taşlarından birisi de köy çeşmeleri olduğunu belirten Harput: "Köy çeşmeleri sadece bir çeşme değil, aynı zamanda köyün kadını, erkeği ve çocuğunun bir araya geldiği, dertleştiği bir güzel geleneğin çok köklü unsurlarından biridir." şeklinde kıonuştu.

Bursa'nın tespit edilen büyük köylerin bazılarında bu geleneği devam ettirecek Osmanlı Türk kültürünü yansıtan çeşme yaptıracaklarını anlatan Valisi Şahabettin Harput, "İlimizde ki su firmalarının da katkılarıyla 62 civarındaki büyük köyümüze Mayıs ayı sonuna kadar köy çeşmesi, meydanı ve çevre düzenlemesi yapılmasını kararlaştırdık. Ben yapılacak olan bu çeşmelerin Bursa'mıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Bursa'da ki özel su firmaları temsilcileri de, Türk tarihi ve kültürünün gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir işlev görecek böyle güzel bir projeye önderlik ettiği için Bursa Valisi Şahabettin Harput'a teşekkür etti.

 



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,025 µs