En Sıcak Konular

Donanma Komutanlığı raporu mahkemeye ulaştı

25 Mart 2011 11:26 tsi
Gölcük Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen belgelerle ilgili askeri savcılık tarafından yaptırılan 14 Ocak 2011 tarihli bilirkişi raporu, Balyoz davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştı.

25 Ocak 2011 tarihinde bazı sanık avukatları tarafından Beşiktaş Adliyesi'nde basın mensuplarına dağıtılan ve haberlere konu olan raporun sonuç bölümü, üye hakim Ali Efendi Peksak tarafından okundu.İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davasının 21. duruşmasında eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına ve eski 1.Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 159 tutuklu sanık ile 23 tutuksuz sanık hazır bulundu. Haklarında yakalama kararı bulunan sanıklar Ergin Saygun, Murat Ataç, 10 tutuksuz sanık ile tutuklu sanıklardan Cemal Temizöz ve Mehmet Fikri Karadağ ise duruşmaya katılmadı. İki haftadır görülen duruşmanın talep günü olması ve bugünden sonra uzak bir tarihe ertelenecek olması nedeni ile duruşmaya çok sayıda sanık yakını izleyici olarak katıldı.

Mahkeme Başkanı Ömer Diken, 6 Aralık 2010 tarihinde Gölcük Donanma Komutanlığı'ndan ele geçirilen belgelerle ilgili askeri savcılık tarafından hazırlatılan bilirkişi raporunun, sanık avukatlarının talebi üzerine mahkeme dosyasına ulaştığını açıkladı. Raporun eklerinin henüz dosyaya ulaşmadığını da açıklayan Diken, sonuç bölümünü üye hakim Ali Efendi Peksak'ın okuyacağını söyledi.

14 Ocak 2011 tarihinde oluşturulan ve Beşiktaş Adliyesi'nde basın mensuplarına sanık avukatlarınca verilen rapor, 25 Ocak 2011 tarihinde de haberlere konu olmuştu. Peksak tarafından okunan raporun sonuç bölümünde, "Başçavuş Erdinç Yıldız tarafından kullanılmakta olan bilgisayardaki 5 nolu hard disk" içerisinde yer alan 'Oraj ve Suga' harekat planları ile ilintili olarak 144 dijital veriye rastlandığı belirtiliyor.

Raporun sonuç kısmının okunmasının ardından sanık avukatlarının taleplerinin alınmasına devam edildi. Avukat Şule Nazlıoğlu Erol, davanın tek dayanağı olduğu iddia edilen 11 nolu CD'nin sahte olduğunun tespit edildiğini ileri sürdü. Erol, "Donanma Komutanlığı'nın dörtte biri burada ve 2011 YAŞ şurasına giremeyecekler. Umarım bu duruma sebep olanlar mutludur." dedi. Hafta sonu yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) dikkat çeken Erol, sanıkların bir kısmının çocuklarının bu sınava gireceğini belirterek tahliye talepleri konusunda bu durumun gözönünde bulundurulmasını istedi.

cihan

 




Bu haber 775 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,537 µs