En Sıcak Konular

Polis 100 kayıp sayfayı arıyor

25 Mart 2011 11:12 tsi
İmamın Ordusu baskınıyla ilgili Taraf yazarından ortalığı altüst edecek bomba gibi bir iddia geldi!

İmamın Ordusu baskınıyla ilgili Taraf yazarından ortalığı altüst edecek bomba gibi bir iddia geldi! O kitapta ne var? Polis ve savcı için bu kadar önemli olan bilgi ne?

Herkes bu soruların yanıtlarını merak ederken, Taraf'ın emniyet kökenli yazarı Emre Uslu'dan bomba gibi bir iddia geldi. Uslu'nun dediğine göre savcılık, o kitabın kayıp 100 sayfasının peşinde.

İşte Emre Uslu'nun yazdıkları:

KAYIP 100 SAYFA

"Ergenekon yapılanmasının medya ayağına yönelik olarak Odatv'ye yapılan baskında bulunan Ahmet Şık'm İmamın Ordusu adlı kitabında ilginç noktalar tespit edildi. Soruşturmacıların tespitlerine göre Şık'ın kitabı kolektif bir ekip tarafından yazıldı. Buna göre Odatv'den çıkan Ahmet Şık'ın kitabının 189 sayfalık ilk bölümü aralık ayının ilk günlerinde Odatv'ye geldi. Odatv'de yaklaşık on gün üzerinde çalışıldıktan sonra kitaba yapılması gereken ekleme ve çıkarmalar üzerine notlar alınmış.

Bu notlardan anlaşıldığına göre kitapta en az üç kişinin müdahil olduğu görülüyor.

ODA TV'DEN KAYBOLDU, AHMET ŞIK'IN BİLGİSAYARINDA 302 SAYFA OLARAK ÇIKTI

Odatv'de yapılan düzeltmelerde 17 aralıkta son defa kaydedilip üzerinde yapılması gereken notlar yazıldıktan sonra kaybolan kitap daha sonra şubat ayında Ahmet Şık'ın bilgisayannda 301 ve 302 sayfalık şekilde iki farklı dosya olarak kaydedilmiş halde bulunuyor.

Soruşturmacıların verdiği bilgilere göre Ahmet Şık'ın kitabında bulunan 300 sayfalık kitabın ilk kaydedildiği tarih şubat ayının ortalarını gösteriyor. Bu durumda soru şu:

KİTABIN ÜZERİNDEKİ NOTLARI KİM ALDI?

17 aralıkta 189 sayfa olarak Odatv'de kaydedilen kitap nasıl oldu da şubat ayında 300 sayfa olarak Ahmet Şık'ın bilgisayarında bulundu. Arada geçen süre içerisinde kitabı Ahmet Şık yazdıysa hangi bilgisayarda yazdı yazmadıysa kim yazdı? Sanırım soruşturmacıların araştırdığı ve anlamaya çalıştığı temel soru bu.

Bu büyük soru ve kitabın üzerindeki notlardan apaçık bir şekilde Ahmet Şık tarafından alınmadığı görüldüğü halde Şık neden ısrarla o notları kendisinin tuttuğunu ifade ediyor. Bu soruşturmacılarda büyük kuşku oluşturuyor. Ya Şık bir şeyler gizliyor bu nedenle o notlar bana ait diye ısrar ediyor ya da başka bir durum var şeklinde düşünüyor soruşturmacılar.

TELEFONDAKİ O SÖZ

Bu çerçevede yine Şık Odatv'ye yapılan ilk baskında kitabının kopyası bulunduğu haberleri medyaya yansıyınca yaptığı telefon görüşmelerinde Odatv'de çıkan kitabın aralık ayındaki nüshası olduğunu ifade ediyor. Polis bile teknik inceleme yapıp kitabın 5 aralıkta Odatv'ye gittiğini tespit etmeden Ahmet Şık'ın telefonda "odatv'de bulunan nüshanın aralık ayına ait" olduğunu ifade ediyor.

Aynı Ahmet Şık savcılıkta verdiği ifadesinde kitabının Odatv'ye nasıl gittiğini bilmediğini ifade ediyor. Bu durumda ortaya çıkan manzara şu: Ahmet Şık kitabın Odatv'ye nasıl gittiğini bilmiyor ama Odatv'de çıkan nüshanın aralık ayına ait olduğunu biliyor. Savunma tarafı bu çelişkiyi de izah edemiyor.

ARADAKİ KISMI KİM YAZDI?

Aynı kapsamda 189. sayfayla 300. sayfa arasında Odatv'de tutulan notlar çerçevesinde yazılan kısmı kim yazdı? Soruşturmacılar bu kayıp 100 sayfanın peşinde gibi görünüyor. Bu eklemeleri Ahmet Şık yaptıysa hangi bilgisayarda ve ne zaman yaptı o yapmadıysa kim yaptı?

 



Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,626 µs